Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Andreas_r

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Andreas_r

  • Placering
    Kadett

Mina båtar

  • Båtens namn
    Polar 29
  • Bild
  1. Lite uppdatering kring arbeterna. Till all ny inredning (teakplywood) har jag använt LE TONKINOIS produkter. På teaken som jag fenissade förbehandlade jag med LE TONKINOIS impregneringsolja 1 lager. Därefter 2 lager LE TONKINOIS fenissa + 1 sista lager med 25% inblandning av LE TONKINOIS matteringsmedel. Detta fick ytan att bli sidenmatt, lite lite glansig med ett fint djup. LE TONKINOIS fenissa var väldigt fin att använda samt att man sliper förtunna denna fenissa. Till teakdurkarna använde jag West System epoxy med 206 härdare. 2 lager på varje sida samt avslutade med 2 lager 2-komp klarlack, Epifhanes sträcklack matt. Skulle egentligen lagt första lagret blankt för att få ett bättre djup, men så blev det inte. På detaljer som inte sysns eller är "innåt" typ köksinredning behandlade jag med 2-3 lager LE TONKINOIS inpregneringsolja. Denna användes även till köksbänken. Kanske lite svårt att se på bilderna hur glansen ser ut. Även den blåa presseningen gör detta svårt.
  2. Nu han jag inte vänta med alla svar Jag strök på epoxy på bägge sidorna, "rullade" på fanéren på ytan, för att undvika luftbubblor, och satte en 22mm plywoodskiva ovanpå och la ungefär 50kg tryck på ytan (ca0.5m3) Det blev väldigt kladdig och började rinna, men efter 3h släppte jag på trycket och fick bort det mesta. Ett dygn senare var det ordentligt torrt och ett fint resultat! Väntar jag med spänning på Fråga 1, är riktigt vilsen vad gäller denna delen. Någon som har bra tips på bra behandling av köksdelen, matt finish, enkelt system?
  3. Jo, visst menade jag fanér! Jag har epoxy hemma så jag tar och testar det. Det första jag ska limma är en skåpslucka som behöver en uppfräschning. Jo, tror det finns International Goldspar, ska kolla på det! Tack för tipset!
  4. Jag håller på som många andra i detta forum att renovera min båt. Är precis klar med mina durkar, 15mm björkplywood med teakribb i 0.9mm tjockt lager. Teakdurken behandlade jag med West System epoxy i två lager samt 2 lager sidemmatt Epifanes 2-komp lack. Nu skall jag fortsätta med övrig inredning. Därav kommer två frågor. Fråga1: -Vilken 1-komp fenissa skall jag använda till min inredning (teak), det är en Polar 29 så viss inredning är utomhus så som kök och sittplats, men under kapell. Jag vill ha en matt finish och ett så enklet färgsystem som möjligt? Fråga 2: Jag skall limma på teakplywood(1,5mm) på redan befintlig inredning, dvs jag skall renovera dessa plywoodpartier och inte byta ut, detta gäller främst styrkonsolen. Förutom att göra ytan trären, vilket lim, eller vad för typ av lim skall jag använda för detta ändamål? Tack på förhand!
  5. Ok, det får jag klura på lite... Tack så mycket för bilden. Är det någon som vet hur jag bör koppla in mig? Har förstått att vattnet skall tas från termostathuset, men varför? Kan man inte bara lägga vv- beredaren i serie efter kylvätskan efter motorn? Tack på förhand!
  6. Skall installera en 20 liters vv-beredare i min Polar 29. Jag har en perkin 4.154 som jag skall koppla in mig på. Är det någon som har erfarenhet av just denna maskin och inkoppling av vv-beredare? Jag har väl igentligen bara tänk att köra kylarvätskan in genom vv beredaren direkt ( i serie) efter motorns utgång till vvx, är det rätt tänkt? Annars, hur bör jag gå till väga?
  7. Hej! Jag äger en Polar 29, snipa, av 1977 års modell. Överbyggnaden är i en ljus grön kulör. Har dock många borrhål och diverse skador som behöver åtgärdas. Har letat mig blodig efter färgkoder till bättrings gelcoat. Hur får jag tag på rätt gelcoat kulör? Har kontaktat Polarboats.no utan resultat! Tacksam för hjälp!
  8. Hej! Har några frågor anngående uppställningsbockar till min polar 29: Helt enkelt, hur gör jag för att veta vilken storlek jag skall ha på bockarna (dvs om jag skall bygga) Är det någon som har nått tips hur jag bör gå till väga? Eller finns der rent av någon som har mått och ritningar på bockar till denna båtmodell? Tack på förhand! Mvh Andreas
×
×
  • Skapa nytt...