Gå till innehåll
tisdag 07 maj 2024

WAndK

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om WAndK

  • Placering
    Kadett
  1. Tack ! Har precis satt tillbaka min aktuator efter renovering enl Palmqvist. Hade liknande problem och bytte därför reglagevajern förra året, men utan att bli kvitt felet. Har varit ute ett antal gånger efter monteringen, utan att felkoden dyker upp igen. Vi såg inga direkta problem på de gamla gränslägena, men det var en del fett som satt på både kretskort och armarna. Det är nog så att de slits mekaniskt med åren. Kretskortet var stämplat 1997, så då har det ändå hållt förvånansvärt länge.
  2. Hej, Visst är det en fasligt massa pengar, men jag undrar om inte fördelarna väger över ändå. Det är riktigt gott att ha både som sol, regn och vindskydd. Vi har en 29nova, men det borde vara jämförbart ändå. Jag har inte provat att dra på ordentligt, de få gångerna vi har haft kapellet uppe när vi har kört. Det känns lite vanskligt. Och visst vobblar bågarna när man kör, men man vänjer sig snart. Vårt kapell är med lösa sidor (standard?) och det är inte så dumt. Det händer ofta att vi bara sätter upp en sida för att få lite lä från vinden.
  3. Ja, visst blev man nyfiken. Det var den artikeln som jag läste, men det är ju mer i form av en "reklam annons" som låter för bra för att vara sann... Jag köper både den högre kostnaden första året och mecket med att måla, bara det fungerar. För det är nog inte helt lätt att byta tillbaka om det inte skulle fungera.
  4. Hej Har precis beslutat att blästra vår båt, då den gamla bottenfärgen flagar av med kraftig beväxning. När botten nu blir helt ren finns ju möjligheten att byta färgsystem till något bättre (?) Alternativet är ju att fortsätta med en mjuk bottenfärg typ Mille Dynamic som vi haft hittils. Men jag blev lite nyfiken på Hempels SilicOne och undrar om det är någon som testat och vad resultatet blev?
  5. Hej Har som så många andra råkat ut för bakterier i bränsletanken, men upptäckte det innan jag låg och drev med täta filter. Bakterierna lever i vattenfasen, alltså kan man undvika kondensvatten så är mycket vunnet. Jag har också frågat innan jag tankat och fått svaret att sjömackarna har slutat med rme(Mollösund). Jag har en egen teori om kondensvatten. I en rostfri tank borde det vara lättare att bilda kondens, pga temperaturvarianser mellan dag och natt. Men i en plasttank bildas inte lika mycket kondens då plasten isolerar mot tempvariationerna. /W
  6. Nu har jag kört fast.... Allt fungerar som det skall, förutom att det inte går att vincha hem ankaret igen. När jag trycker på uppknappen så hackar ankarspelet medans det vinchar hem ca 1/2varv. Sedan är det stopp. Har pratat med Winchmatic och fått en del tips, men inget hjälper.... Är det någon här på forumet som råkat ut för liknande??
×
×
  • Skapa nytt...