Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Sempre

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Sempre

  • Placering
    Kadett
  1. Måste varit den jag igår söndag när vi gick in mot Svinninge Marina. Reagerade på att den körde full planing i 5-knops delen på väg ut mot Trälhavet. Stod 3st unga män och hoppade upp och ner i båten medan de körde. Gissar att klockan var mellan 12.00-13.00. Blev den stulen från Svinninge Marina?
  2. Menar du att kompressorn kopplar i och ur vid konstant varvtal? Den skall ju annars fungera som du beskriver: igång vid start tills tempen gått upp något, sedan konstant inkopplad mellan ca 1700-2800 rpm.
  3. Har 2st KAD44:or med totalt 7 remmar. Nya remmar och spännare med de kvittrar fortfarande lite då de är kalla. Penta-verkstaden säger att detta gäller även D4 och D6:or. Det är remmarna som gnäller då de släpper spåren i remskivorna. Inget att oroa sig över enligt dem. Får se om det tystnar när remmarna är inkörda.
  4. Instämmer i hyllningskören. Har den nyare varianten sen förra året. Otroligt smidigt att slippa kol/briketthantering. Ställer den ibland på badbryggan och grillar när man inte vill gå i land pga tveksamt väder etc. Kör alltid med stängt lock men den ger ändå inte samma ugnseffekt som en Weber tyvärr. Tycker den är riktigt prisvärd och gasflaskorna räcker förvånansvärt länge. Smidig väska följde med som gör det lätt att bära iland grillen samt att stuva den i båten. Jag säger köp!
  5. Har själv dubbla 44:or. På mina slår båda kompressorerna av så fort jag lägger i växel på resp. motor Har för mig att jag läst att det skall vara så. Jag tycker ditt problem med växeln låter som felaktigt spänd vajer nere vid drevet. Räcker att vajern är lite feljusterad så att den ligger på gränsen för att lägga i/ur växeln. Då kan nog felet upplevas som intermetent.
  6. Tar inte illa upp alls Windy38 Det var en ganska rolig kommentar om att jag borde lämna båten till ett varv och inte ge mig i kast med sådant jag inte kan! För mig handlar det mest om att lära mig båten. Saker och ting händer alltid när man minst anar det under semestern och då vill jag känna min båt och förstå hur saker och ting hänger ihop. Tror nog att jag med alla tips ni gett mig i tråden kan göra en ordentlig felsökning i helgen. Håller med om att spänningarna ligger i underkant och förmodligen är det dags att byta förbrukningsbanken och bogbatteriet. Jag har dessutom laddat regelbundet under vintern. Om jag inte postar igen efter helgen så är det nog att betrakta som case closed
  7. Har en laddare som jag kan sätta på bogbatteriet så att det blir ordentligt laddat. Det konstiga var att när jag mätte batterispänningarna igår innan jag började ladda så var det ca 12,35v i förbrukningsbanken och 12,24 i bogbatteriet. Tycker att det borde ha jämnats ut under de veckor båten stått utan laddning och vara samma spänning förbrukningsbanken och bogbatteriet. De är ju sammanlänkade med laddkablarna.
  8. Ok, blir nog att köpa en tångamperemeter. Måste man klippa kabeln för att mäta med en sådan eller kan man mäta utifrån kabeln? Vill bara förtydliga att de kablar som går från bogprop-batteriet till bogprop-motorn är rejäla så det är bara laddkablarna som är tunna.
  9. Spänningen på bogprop-batteriet går upp från 12,24v till ca 12,5v när laddningen är på. De andra batterierna ligger under laddning på närmare 14v. Kan inte detta med kabelareor etc. men kablarna som går fram är nästan dubbla arean mot en iPhone-laddsladd för att använda en beskrivning som de flesta känner till!
  10. Hej! Har en Fairline Targa 34 där jag har ett problem med laddningen av på ett av batterierna. I motorrummet har jag 1st 135Ah startbatteri som laddas av ena motorn samt 2st 135Ah batterier som förbrukningsbatterier vilka laddas av den andra motorn. Ca 6-7 meter längre fram har jag ett 90Ah batteri till bogpropellern. Så fort jag startar motorerna eller sätter på den inbygda batterladdaren går både förbruknings och starbatteri upp till ca 14v. Problemet är att bogpropellerbatteriets spänning under laddning endast går upp med ca 0,2-0,3v. Kan spänningsfallet vara så stort eller har jag något annat problem? Tips på felsökning mottages tacksamt!
×
×
  • Skapa nytt...