Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
stavhammar
stavhammar

Årets Segelbåt i Sverige 2016

  • Nytänkande nomineras för fjärde gången. Försäljningen av nya segelbåtar må vara mild, men det får ingalunda tillverkare och importörer att dreja bi i väntan på förliga vindar. Det tyder antalet nyheter i höst på, som är ännu fler än 2014. Av sammanlagt 74 segelbåtar som visas på Orust eller i Gustavsberg, är 20 spritt nya för svensk del och av dessa har juryn för Årets Segelbåt i Sverige nominerat nio i tre klasser.

Syftet med denna årliga tävling för nya segelbåtar, är att ge de mest kreativa nyheterna väl förtjänt uppmärksamhet. Men för att få jämförbarhet och hållbart diskussionsunderlag, delas båtarna in i tre grupper – familj, långfärd och prestanda.

 

Ursprung har ingen inverkan, svenska båtar får möta konkurrenter från andra länder och alla bedöms efter samma måttstock - segling, komfort, nytänkande, byggkvalitet, design, innovation och pris. Bäst båt på alla punkter vinner.

 

Speciellt med Årets Segelbåt i Sverige är att i juryn ingår tre kvinnor, som med sina utgångspunkter tillför värdefull input om användarvänlighet, design, innovation och estetik.

 

Bakom detta inspirationsprojekt står Båtmässan i Göteborg, som på detta sätt vill stötta svensk segling, och Maringuiden, som i sin roll som ledande forum på nätet för båtfolk, vill slå ett slag för nytänkande på segelbåtssidan.

 

I samband med Öppna Varv på Orust och Allt på Sjön i Gustavsberg testseglar juryn de nio nominerade nyheterna. I höst sammanställs alla intrycken, men först på Båtmässan i Göteborg i februari 2016 tillkännages vinnarna i de tre kategorierna.

 

Läs om alla nomineringarna i Curres Hörna på fredag




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...