Gå till innehåll
måndag 29 april 2024
Gatsby

Tips Sevärdheter/trevliga hamnar Västkusten/Danmark/Norge?

Rekommendera Poster

Söker trevliga ställen att besöka på Västkusten/Danmark/Norge

Ska försöka lägga upp en rutt för ca 6 veckor, köldjup 2.6 m

Hör gärna av er med egna rutter/tips på trevliga ställen/sevärdheter/smultronställen :)

All the best !

post-10018991-1394236738,0767_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej. Låter som en trevlig planering =) Ja har inte vart ute så mycket, men tog en tredagars segling förra helgen. 70nm. Så mitt tipps är Ven, vi låg i kyrkbacken och sen åt vi lunch på Flakfort som ligger starx utanför köpenhamn. Dragör söder om öresundbron har jag hört att det ska va fint.

 

Lycka till med resan!

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

I skärgården nedanför Marstrand finns mycket att välja på, en personlig favorit är Utkäften där man kan hitta skydd för nästan alla vindar, gott om plats och även möjlighet till svajankring.

Åstol är ett måste, denna lilla pittoreska hästsko strax norr om Marstrand bjuder på ett bevarat fiskesamhälle, lanthandel, café och självklart Åstols Rökeri med diverse underhållning.

Kärringön är en flitigt besökt gästhamn där Petterssons Krog är en välkänd restaurang med mat i toppklass (tänk på att ringa någon dag i förväg och boka bord då det ofta är fullsatt).

Gullholmen är också värt ett besök, gästhamnen binder samman Gullholmen med Härmanö som är relativt stor, finns en trevlig Lagun på den västra sidan av ön med en slående utsikt över havet.

Trevlig sommar

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

Kul att det är någon som vill fortsätta även till Norge, alla verkar vända när dom kommer till Strömstad. Tråkigt för här är det jättefin natur, gott om plats ( alla norrmän är ju i Sverige). Prisnivån är bara lite högre, sv kronan är ju stark nu, köp dock inga starkvaror i Norge. Bort efter Sörlandet blir det bara finare och finare, ju längre mot SV man kommer. Blindleia måste upplevas, t.e.x. En av dom absolut bästa siterna för planering i Sverige, Norge och Danmark är: havneguiden.no

Där finna det mesta man bör veta, naturhamnar i Norge, ankarplatser i Danmark, samt gästhamnar. Ett tips gå Skagerack runt, från rätt håll Danmark, Limfjorden, ut vid Thyborön, gå till Lindesnäs eller Mandal, varför inte ankra vid Hillevången utanför. Gå inte in till Kristiansand, dyrt och dålig service. Sedan kan man gå Sörlandet från rätt håll, då man får solgangsbrisen med sig. Den bris som alltid kommer på dagen vid högtryck, blåser alltid SV. Sedan är dt bara att avnjuta pärlorna, blidleia, Lillesand, Grimstad, en pärla som inte får missas te.x.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...