Gå till innehåll
måndag 29 april 2024
snusmumriken

mercury+smartcraft+garmin

Rekommendera Poster

hej jag har en mercury 75 hk från 2006 som skall vara förberedd för smartcraft.nu till min fråga jag har en garmin526s och skulle vilja få ut informationen som går från motorn.hur kopplas detta? räcker det med en kabel till plottern eller behöver man även något smartcraft instrument för att allt skall lira ihop.var hos handlarn här i gbg men han visste inte mycket!! så därför läcker jag ut en liten krok här..gärna artnr o priser.

mvh snusmumriken

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tyvärr så pratar Garmin NMEA2000/183 och Mercury ett eget protokoll som kallas Smartcraft så det går inte bara att koppla ihop dom. Du får köpa en omvandlare mellan Smartcraft och NMEA2000 för att få ut den intressanta informationen. En sådan omvandlare är MercMonitor som visar en massa olika data förutom själva översättningen.

http://www.mercurymarine.com/precisionrigging/smartcraft/smartcraftataglance/components/information_display.php

Mvh Rikard

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

hej igen och tack för ditt svar så det jag behöver är en mercurymonitor och en massa kablar? för att kunna få ut det i plottern,finns det något startkit.. är detta ett startpaket för att bygga vidare på..http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Mercury-Smartcraft-SC1000-Monitor-Kit-NEW-879896K21-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2c5afaf4e3QQitemZ190504957155QQptZBoatQ5fPartsQ5fAccessoriesQ5fGear 



Senast ändrad av snusmumriken | 12 april 2011 | 18:45

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej!

Kollade lite på en sådan lösning som du tänkt dig förra säsongen. Jag tror att det endast är de allra senaste Smartcraftinstrumenten som kan kommunicera ut informationen till NMEA 2000. Eftersom jag redan hade en Northstar 550i GPS-plotter så var det bara att köpa till en Smartcraft gateway och en kabel så fick man upp all information som motorn kan ge samt Trollcontrol funktionen som jag uppskattat mycket vid fiske. Hade egentligen tänkt mig en fetare plotter med NMEA 2000 samt en passande Mercury monitor men den lösningen föll på grund av att de nya mätaren kostar cirka 3000 kr i USA och i Sverige kan man som regel lägga på 70-100% skulle jag tro.

http://www.veradoclub.com/smf/index.php?topic=2403.0

http://www.mercurymarine.com/_media/pdfs/smartcraft/components/NMEA-Gateway-sell-sheet.pdf

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...