Jump to content
Thursday 25 February 2021

Search the Community

Showing results for tags 'wallas 1300'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 1 result

  1. Jag har en Wallas 1300 som jag tycker beter sig märkligt. Värmaren följde med båten då jag köpte den och har fungerat fint förutom att förbränningsfläkten surrade och skrek på ett outhärdligt vis. Köpte under vintern en ny fläkt som jag monterat, och passade även på att byta veke och glödtråd då ett nytt service-kit följde med båten. Då jag efter service har testat värmaren får jag följande beteende: Då värmaren ansluts till 12 V start/förbruknings-batteri med värmarens strömbrytare i OFF-läge sätter förbränningsfläkten igång och rök kommer ur skorstenen. Bränslepumpen tickar ca 1 gång/s. Efter ett tag avtar rökutvecklingen och ungefär samtidigt tänds den röda lampan. Pumpen tickar sedan långsammare, fläkten stannar och rökutvecklingen upphör helt. Efter några minuter stannar pumpen helt och allt är tyst och kallt. Om jag efter att ha väntat ca 20 minuter slår värmarens strömbrytare till ON-läge startar pumpen och tickar ca 1 gång var tredje sekund. Ingen fläkt startar och ingen rökutveckling sker. Jag har låtit den stå på ca 20 minuter i ON-läge och därefter slagit av den till OFF. Pumpen stannar då helt och allt är tyst och kallt. Jag har provat att därefter omväxlande slå på och av strömbrytaren (ca 20 minuter mellan varje operation) varpå resultatet är detsamma som i steg två (långsamt tickande i ON-läge, helt tyst i OFF-läge, ingen fläkt). Om jag istället ansluter värmaren med strömbrytaren i ON-läge blir också resultatet samma som i steg två (långsamt tickande i ON-läge, helt tyst i OFF-läge, ingen fläkt). Har provat den första varianten två gånger med ca ett dygns mellanrum och fått samma resultat (förbränningsfläkt startar och rökutveckling sker då värmaren ansluts i OFF-läge). Trodde först att strömbrytaren monterats uppochner (vilket är möjligt då texten är printad på höljet men strömbrytaren kan skruvas i åt båda hållen), men då skulle väl inte pumpen sedan ticka i ON-läget i steg två, tre och fyra? Trodde sedan att glödtråden bränts av vid första startförsöket, men fick sedan samma resultat nästa dag. Kan det vara något fel på styrelektroniken? Har ni något tips på hur jag kan felsöka? Drar mig inte för att löda om eller byta komponenter på kretskortet om det skulle behövas. Köpa nytt verkar dyrt.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy