Jump to content
Monday 08 March 2021

Search the Community

Showing results for tags 'power pack'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag
    • Frågor
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 1 result

  1. Hej. Jag har ett konstigt problem med min Johnson 55 hk från 1977. Den vägrar att starta med hjälp av startmotorn. Om jag använder snöret för att starta så startar den lätt och går bra. Jag har testat att kolla gnistan på stiften genom att montera bort stiften och hålla dom mot jord samtidigt som jag vrider på nyckeln och då blir det gnista på båda stiften, men om jag låter stiften sitta kvar i motorn så det blir komp och därmed något lägre varv och tar ett annat stift för att kolla gnistan så blir det ingen. Batteriet är fullt givetvis och jag har även testat att koppla på ström direkt från ett batteri till startmotorn men ingen skillnad, alltså startmotorn snurrar med till synes fullkomligt normalt varv, startmotorn är ok. Min egen teori är att det är något problem med Power Packen (CDI-boxen) men detta är väl inget vanligt symtom om det är så? Laddningen verkar fungera med för när jag har motorn igång så laddar den med 13,5V när batteriet redan är i princip fulladdat (ska det vara mer?). Jag har mätt upp triggern (givaren) som sitter under svänghjulet och den har 15 Ohm och det är ok enligt servicemanual som anger att värdet skall ligga mellan 10-20 Ohm. Jag har även mätt så den inte har någon kontakt med jord och det har den inte. Slutsatsen är alltså att den laddar som den skall, nyckelvredet är ok, startmotorn är ok, tändspolarna är ok (en är helt ny), triggern är ok, motorn går bra och är lättstartad med snöret. Så då kan jag inte komma på något annat än att det är något skumt med Power Packen (CDI-boxen)?? Har någon något annat förslag så tas det varmt emot Kanske någon har en sådan begagnad Power Pack att sälja till en vettig peng?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Terms of Use och GDPR policy Privacy Policy