Jump to content
Thursday 02 February 2023

Lewis01

Medlemmar
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Lewis01

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lewis01

  Säker gasol

  Tack för era svar! Nuvarande flaska är placerad i våt stuven på maximen som är självlänsande men där blir ju som ett vattenlås. Funderar på att köpa en tät gasolhink men då är ju frågan om den "lilla" får plats bakom spisen eller om man skulle kunna placera den "större" i akterruffens garderob och dra kopparröd fram till spisen då slangen inte ska vara mer än 1,5 m var säljs de små flaskorna?
 2. Hur har ni löst en säker gasolanslutning i er Maxim 26? Vilken storlek har ni på tuben och vart förvarar ni den?
 3. Lewis01

  Säker gasol

  Jag har sökt massor för att bli klok på det här med gasol men inte fått tag på en bra lösning. Tittar man på alde eller fogas sidor är det ju massor med delar man ska ha. Jag har en Maxim 26 med en tror det kallas p 11 som står till så vi kan använda huvudkranen varje gång.Har alltid varit noga med att öppna och stänga kranen helt. Vad jag förstått så är det att gasolen är tung och huvudkranen har en säkerhetsventil som kan börja läcka om flaskan utsätts för högt tryck som är farligt. om man nu har ett tätt gasolkärl så går ju huvudkranen inte att komma åt, ska det då vara en annan avstägnventil alldeles utanför kärlet? Hur bär man sig åt för att koppla loss kärlet utan läckage för att byta tub utanför båten som det rekommenderas. Nån som vet viket mått på höjden det krävs för att få in en 3-kilos flaska från sidan vid byte? Nån med Maxim 26 som kan visa bild på placering mm? Hjälp! Vi måste få till en bättre säkerhet!
 4. Tack för era svar. Funderar lite på bangkirai men känner inte till nån som använt det och hur det ska skötas och beter sig hop med saltvatten. Prismässigt handlar teaken om ca 10.000 och bangkirai om ca 2-3000kr för bryggan som är ca 1x3 m. Har du egen erfarenhet?
 5. Har en Maxim 26 och söker tips på placering av gasoltub för en säker anslutning. Hur har ni gjort?
 6. Har för tillfället en ny badbrygga utan trä på ännu. Någon som testat annat träslag än teak?
 7. Kan verkligen rekommendera Ryds Camping som förstabåt. Med 70hk motor kommer ni lätt upp i 25 knop med 4 personer. Det finns också ett litet hardtopptak när regnskuen kommer.
×
×
 • Create New...