Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Haasz74

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    31
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Haasz74

  • Placering
    Fänrik
  1. 2. Var bara tvungen att surfa lite efter priser enligt din punkt 2. Hutlöst med 620 kr!! Kollar själv på en båt med samma motor i. Har du möjlighet att vänta några dagar extra på leverans nästa gång så är E-bay källan till det mesta :-) Din termostat: http://www.ebay.com/itm/875791-Thermostat-Kit-Volvo-Penta-/290850017795?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item43b8031203&vxp=mtr ca: 300 pix inklusive frakt.
  2. Gulp! Precis sånt jag inte vill höra, men måste Tack för den....
  3. Hej Hopp Alla!! Tänkte kolla med Er om någon varit och tittat (kanske finns t.o.m ägaren själv här) på följande Saga 27 i Göteborg och kanske kan berätta lite om skicket, ser ju inte så mycket på bilderna. Samt Ni kunniga vad har Ni att säga om motorn, en VP MD22 från -90. Vad kan jag räkna med för oförutsedda händelser gällande både båten & motorn? http://www.blocket.se/goteborg/Saga_27__74__sjosatt___klar__47520788.htm?ca=15&w=3 Hoppas på många svar som tacksamt tas emot!! / Haasz
  4. Min verkstadshandbok sträcker sig bara ner till modeller med 65Hk tyvärr. Vet inte om detta kan hjälpa dig lite på vägen men här har du en länk till en engelsk diskussion som låter lite likt ditt bekymmer http://outboardwizard.forumchitchat.com/post/1990-Johnson-VRO-60HP-2852275 lycka till..
  5. halloj, vet du vad du har för modellnummer på din motor? En liten skylt som sitter på akterspegelfästet. Din kod borde börja med J60 och nånting mer.... Jag har eventuellt en verkstadshandbok som täcker din modell.
  6. Ohoj! Tänkte sprida lite inspiration, precis sytt färdigt mörkläggningsgardiner till min lilla Ryds Camping. Riktigt bra passform med utestängt solljus! Nu slipper man kanske vakna klockan 04.00 på morgonen!
  7. Hur blev det? Köpte Ni Er Utter? Har du varit nöjd? Kom du på något mot den eventuella doften av bensin/olja? Funderar själv på en 690 och vill komma ifrån det här med doften om barnen skall sova i akterruffen?
  8. lånar tråden och fortsätter lite med egna frågor.... Jag har en Ryds Camping med Johnson utombordare från -93 i bra skick. Båten är för övrigt i bra skick men tyvärr lite liten för vår familj på 4 pers. Har nu eventuellt möjligheten att byta upp mig mot en Uttern 690, med inombordare aq140 (B23) och 280 drev, båda i bra skick enligt säljaren. Har blivit osäker nu efter läsningen av alla trådar om just VP inombordarna. Vilka alternativa 3:e parts produkter finns det till t.ex. limpor mm? Finns reservdelar att få tag på i mer hållbart material än original? Finns det ekonomiska dieselalternativ som man skulle kunna byta mot? Om man vill bygga om till utombordare? Är jobbet alldeles för avancerat? Har plastat förr men aldrig i den storleksordningen. Frågorna är många......men kärnan är, är det en bra eller dålig ide att byta till Uttern enligt ovan? Vi vill ha båt för möjligheterna att kunna övernatta helger och långhelger. Allt mottas tacksamt!
  9. Luktar det såpass att det inte är hälsosamt att övernatta i akterruffen? Kan en Uttern med utombordare vara att föredra för luktens skull? eller skall man helst inte köra med utombordare på denna båt? Samt finns det åtgärdar man kan ta till för att minska lukten i ruffen eller är den såpass ingrodd att man kanske måste byta ut inredningen med isoleringskivor och allt?
  10. Tog nästa steg till prov, måste ju testa mig fram så att man bygger på sig lite erfarenhet
  11. Blir tokig :-) Förutom Autosols kromglans, vad kan jag använda mer?
  12. Köpte min Ryds Camping förra våren och körde med den som den kom. Nu tänkte jag fräscha upp den ordentligt, bland dom första sakerna på listan är fräscha upp skrovet. Väldigt slitet och oxiderad Gelcoat. Läst mig till söms ett antal kvällar här på forumet för att hitta bästa sätt. Som första test valde jag till slut Turtle Extreme Nano-Tech Cleaner. Är detta, enligt bild, ett godtagbart resultat som grovrubbning? Rubbade för hand. Jag vet inte....trodde, nej förväntade mig nog att gelcoaten skulle bli ännu mörkare men det kanske den inte är somorgonal heller?? Kan jag förvänta mig mer glans efter behandling med polish och sedan vax?
  13. Var ute vid fredagsholmen idag, låg strax innanför fyren. Hade väl runt 7-8 båtar runt mig och samtliga hade nog mer eller mindre bra jaktlycka. Själv fick vi 13 makrillar, mycket goda som kvällsmat idag.
  14. Halloj. Kolla in denna länken, kan vara ett enkelt fel som denna. Lätt översatt så kan det vara så att du fortfarande har gammal bensin från förra året kvar i förgasaren som gör så att den krånglar. http://forums.iboats.com/showthread.php?t=298302&highlight=trouble winter throttle Om inte så läs fler trådar på detta forum, där finns de svar på de mesta. // Haasz
  15. Halloj, Ser kontrollern ut såhär, eller har du möjlighet att ta kort på den?
×
×
  • Skapa nytt...