Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

Tollaren

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    196
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

1 följare

Om Tollaren

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Låter likt Volvo Pentas Bränslepumpar (när de börjar bli dåliga, eller när de blivit täppta i filtren). Har du bytt bränslefilter och ev. förfilter i år ?
  2. Ja så tolkar jag det. Jag gör lika som du och kör igenom med tvåtaktolja blandat med akrylatbensin på hösten.
  3. Härligt att det löste sig! Bara njuta av båtsommaren! Kan tillägga något också, att det är viktigt att byta bränslefilter inför varje säsong speciellt på dessa motorer. Bränslepumparna är väldigt känsliga för smuts. Tidigare modeller hade dessutom problem med att färgen i pumparna lossnade och satte igen pumpar och filtret i regulatorn. Jag har fått byta två pumpenheter, en på en 5,7 Gxi och en på 5,0 Gxi.
  4. Har för mig att jag beställde från MICAB: https://micabmarin.se/kontakt/
  5. Hittade ovan i mitt bib. Tror att artikelnumret står där. Det känns som att det är bränslerelaterat så börja med att montera en spårryttare. Tändspolen kan det i och för sig vara men det brukar vara värmerelaterat, dvs att den misständer när motorn/tänspolen blivit varm.
  6. Hej! Instämmer med Rollen ovan. Har en lika dan 5,7 Gxi som du har Helleman. Ovan (tog bort silen och ersatte med en spårryttare) gjorde jag i min felsökning för några år sedan. Sensorn som mäter trycket och tempen på luften till insuget är placerad under Reläerna ovan insuget om jag minns rätt. Lycka till vidare i din felsökning.
  7. Kolla att kontakten till bränslepumpen sitter i som den ska. Har en Volvo Penta Gxi, där sitter det en kontakt direkt vid pumpen. Lätt att komma åt denna då man meckar.
  8. Hej igen! En glad uppdatering: Bytte metallnätet i brännaren samt bränslepumpen och nu funkar den äntligen! Största felet tror jag var pumpen. Den förra "Kinapumpen" levererade inte rätt mängd, det skulle det göra enl. försäljningssidan men det gjorde den inte. Den nya köpte jag från England och den funkade bra. Ha en bra båtsommar!
  9. Hur är det i tanken? Är det mer eller mindre bakterietillväxt?
  10. Yes, har beställt på nätet från England samt pump skall komma om 1-2 veckor.
  11. Hej! Förångaren såg ganska igensatt ut. Har rengjort och testat värmaren igen men den startar och stannar tyvärr. Har beställt nytt nät samt en ny bränslepump. Det känns som att det är bränslerelaterat så därför köper jag en ny pump. Kollade upp min förra pump och det visar sig att den inte lev. tillräcklig volym bränsle (Kina-pump).
  12. Ja jag hoppas att det är felet och att det går att byta bara nätet, skall plocka isär den igen och lägga upp bilder senast i helgen. Fortsättning följer....
×
×
  • Skapa nytt...