Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Dolphine

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    58
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Dolphine

  • Placering
    Löjtnant
  1. Tack för snabbt svar. Fler som har bra eller mindre bra åsikter och kan vägleda mig i detta beslut?
  2. Hej igen länge sedan man var inloggad här. Varit utan en båt ett tag nu men funderar på att skaffa ett riktigt projekt. Har en kompis som har ärvt en båt som han tror är Beckerdesignad en träsnipa i riktigt risigt skick som stått på land i minst 10 år. Även båtkärran är usel med punkterade däck på båda sidor ska lägga in bilder med. I alla fall jag ska få den för vad motorn är värd antydde han. Han tror att den är skapligt ny kanske 10 år gammal eller nåt och jag har inte en aning om vad en sån ligger i pris. Snälla hjälp mig att få reda på det. Jag har inte sett den ännu på plats bara på dessa bilderna. Läste nånstans här att om båten stått på land länge så skulle man först se till att ägaren står för nya drev, bälgar och vajrar etc för att byta sånt kostar mycket 5000 kr bara för bälgarna om det ska utföras fackmässigt. Kan säga att jag vet ingenting om inombordsmotorer eller hur drev fungerar osv. Men vill lära mig. Fler nackdelar ska vara att den går på bensin och är törstig. Går det att köra den på fotogen också? I vilket fall som helt tiden har jag och det är ju som tur är inte direkt bråttom att få den i vattnet. Har inte ägt en träbåt förr och tex som ni ser på bild nr 13 så blir det en riktig utmaning med att slipa hela båten och lägga på fernissa mm. Finns en fördel kan jag tycka det är att båtägaren äger båtskjulet så jag får hyra där så man har en plats att vara ett tag i alla fall. Kanske jag tar mig vatten över huvudet vad säger ni? Vad hade ni gett för bud eller är det bättre att jag säger till han att sälja den som ved till nån? Vad kan den vara värd? Fördelar vs nackdelar? Vet nån vad båtmodellen heter? Den är på 24 fot. Tacksam för svar.
  3. Funderar på att sätta in en stero och högtalare på en uttern 495. Hittar knappt var jag ska sätta in högtalare..Någon som gjort detta på en Utter? Kan tilläga att det är en med HT.
  4. Citerar mig själv här..denna tråd verkar det blåst liv i igen. Har sålt båten och skaffat en motorbåt men tack för alla tips. Kan säga att jag inte hann eller orkade tapetserade
  5. Är en lekman på detta område. Har en 2 taktare 30 hk och en 2,5 2t aktare. Om man ska byta impeller på de två måste man då ta ur växelådsoljan först? För jag har nyss fyllt på ny olja och det skulle vara lite störande..
  6. Ok för jag hittade inte nån snabbkoppling att få ur det snabbt utan sammanlagt 8 skruvar att krångla med. Fler som törs ha det kvar under vinterkylan?
  7. Har nyss införskaffat en Uttern 495 och det är ett ekolod på den. Den verkar vara väldigt svår att ta av inför vintern. Måste man ta av den eller klarar dessa kyla hela vintern eller blir den trasig? Hur hade ni gjort?
  8. Tackar ska kika på det verkar dock svårt ändå och jag har nyss bytt olja satan i gatan.
  9. Vet att det finns 1000 såna trådar redan men gör en ny. Jag har en evinrude 30 hk utombordare som jag nyss bytt olja till växelhuset och sprutat vinter konserveringspray där tändstifen sitter. Men hur byter man impeller. Berätta gärna så utförligt ni kan och helst med bilder. Jag vet inte ens vart den sitter och hur man gör och om det är svårt. Obs bilden på segelbåten i min profil är bytt mot en motorbåt HT Uttern 4,95 Mvh / Robert
  10. Tacka vet jag ett hedeligt gammalt Trangiakök som de tar 50 kr för en T-röd eller Tenol (sotar mindre).
  11. En liknande sån matta du länkade till har vi på balkongen hemma, den är oglasad och det kommer ganska myccket regn på den ibland. Torkar blixtsnabbt, man ska välja en med gummibeläggning umder och inte snåla utan det ska vara ett bra gummi. Annars kan gummit spricka och man får små vita gummiflaggor som rullar runt och det är rätt störande.
  12. 1 a lösningen här : http://www.addnature.com/brand.aspx?brand_id=401&gclid=CNnV7PnR4q8CFQh0mAodLAIiAw 2 a fortsättningen på lösningen här: http://www.xxl.se/vildmarksliv/sovsackar-underlag?gclid=CIXpsKTS4q8CFetXmAod_CL-CQ 3 och sista fortsättningen på lösningen: http://www.sidenselma.se/c-48-reselakan-och-reseprodukter.aspx Använder alltid uppblåsbart liggunderlag, sovsäck med ett reselakan i när jag sover utanför hemmet. De går att stuva ner under sittbrunnen och väljer man de lättaste prylarna så kanske totalvikten blir runt 1-2 kg och volymen runt 2-5 liter och materialet torkar snabbt. Så det är bara ett tips och man sover bra gott med den combon också. Jag har en kläderna i en plastpåse som huvudkudde också men det kan man ju ibland kosta på sig att ta med en resekudde. Skulle aldrig palla med att bylsa med en massa liggunderlag att tejpa, täcken man har hemmifrån och tjocka dunkuddar som tar stor plats. Det skulle bara vara i vägen och vara fuktiga dygnet runt. Men det är klart ni kanske har större båtar också..
  13. Cyanoacrylat omvandlas inte det till Cyanid i kontakt med syre? Såna själmordskaplslar som Hitler hade. Använder du det som plåster?
×
×
  • Skapa nytt...