Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

majo01

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om majo01

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Väldigt vad alla var ledsna! Jag var ute efter om någon annan upplevt samma problem, inte långa utläggningar av självutnämnda förståsigpåare som det här forumet verkar ha gott om.
  2. majo01

    Korrosion

    Jag har sedan 7 år använt vägsalt, alltså sådant man dammbinder grusvägar med, som avfuktningsmedel i båten. Ett antal durkslag i hinkar under vintern med gott resultat. Däremot har jag stora problem med korrosion ombord. All mässing ser bedrövlig ut. All metall påverkas och alla flatstift och liknande korroderar bort med ett antal elfel som resultat. Jag har googlat och det verkar som om många andra har samma problem. Även husbilsägare som använder torrbollar som uttorkning har rapporterat liknade problem. Är det andra som upplever samma problem? Jag avstår gärna svar från medlemmar som tror sig veta men inte har upplevt samma problem.
  3. Finfina kontaktdon. Jag skall testa med vaselin. Det är något konstigt ändå. En keps som låg kvar i båten under vintern havererade också. Spännet där bak var helt korroderat och gick av! Sebago var det så svårt att hitta bättre kvalirét
  4. Mina kontakter ombord äts upp av korrosion. Till exempel så har ena kontaktblecket försvunnit helt i en kontakt som bara är två år gammal. Det var bara en grön sörja kvar.
  5. Har precis avslutat en långsegling och har en del utrustning som skall säljas. Vilket forum har jag störst chans att få kontakt med långseglare och där jag kan lägga ut utrustning till försäljning?
  6. majo01

    Startbatteri

    Har bytt startbatteri till min VP md22A. Köpte ett i stället för de två 60 A batterier jag hade tidigare. Det är på 100Ah och 1060 MCA. Det var dessutom ca 75% mindre än ett 60 A batteri. Problemet är att det inte orkar dra runt motorn så att det startar. 1060 MCA borde väl räcka? Måste jag köpa ett till?
  7. majo01

    CM93

    Vet någon var man kan ladda ner CM93 utan att få virus?
  8. Har någon tips på reseförsäkring som skall gälla för segling över Atlanten? Segling över hav räknas tydligen som extremt och premierna lär väl vara därefter också. Samtidigt skulle jag vara tacksam för tips om ansvarsförsäkring för båten också.
  9. majo01

    Watermaker

    Är det någon som har en bruksanvisning på svenska och/eller tips till en Spectra Ventura 150.
  10. majo01

    Batteriövervakning

    Är det möjligen någon som har en inkopplingsinstruktion till en äldre batteriövervakare typ Waeco mobitronic controller typ 800-4000?
  11. Jag ämnar köpa diverse dyra tillbehör som watermaker, räddningsflotte, epirb mm. Är det någon som vet hur man införskaffar båttillbehör på billigaste sätt?
  12. Toaletten behöver byggas om för att möta kommande krav på tömning. Jag tänkte passa på att uppgradera toaletten med nya kranar och slangar. Var kan man köpa prisvärda rördelar i göteborgstrakten eller på webben? Många går säkert i samma tankar så vi är nog ett antal som bir tacksamma för ett bra svar.
  13. Tack för tipset om gummikork som finns hos Biltema. Bör funka perfekt. 3mm tjocklek för ett pris av 69kr i st f 400kr hos Rassy
  14. I min Hr 352 finns två manluckor till vattentanken. Packningen till dessa har börjat läcka. Jag skall göra rent tanken i höst och byta packningarna som är uttjänta. Vad för packning kan man använda? Den måste ha viss tjocklek för att ta upp ojämnheter.
×
×
  • Skapa nytt...