Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Chocken

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Chocken

  • Placering
    Kadett
  1. Beroende på skicket på huvudbrytaren kan den ha fungerat som säkring. Kontrollera den men du har säkert redan löst problemet då säsongen snart är slut och inga fler inlägg gjorts. Intressant att få höra felet.
  2. Hej Har en AQAD40B som under normalt varvtal 3000 varv har en temperatur på ca 70grader. Pressar jag motorn lite upp till 3150-3300 så ökar temp till 90 grader. Den kokar aldrig men vad är normal temp på en sådan motor? Vid 3000 varv liggar jag på drygt 20 knop o i övre varvtalen 20,5-22 knop. Upplever i övrigt inga problem med motorn och vi har kört ca 550 distans den här säsongen. Dock tar den ca 1,5 liter glykol per säsong...? Motorn sitter i en Flipper 850 Mvh Joakim
  3. Hej Har en flipper 850 där ena hydrauliken till trimplanet börjat läcka. Har forskat lite men inte hittat något fabrikat på trimplanen. Kan någon m h a bifogad bil ge en hint om vad det kan tänkas vara för typ och var man kan få tag på delar? Båten är en Flipper 850 -82 med AQAD40B 165hk. Drev VP280 DP. Det mesta är orginal.
  4. Håller på att planera septitank meket inför säsongen och undrar om någon vet vilken volym orginaltanken i Flipper 850 har? Såg här (http://www.flipper850.se/skrov-inredning/batdata/) en siffra på 60 lit men tror inte den stämmer? Planen är att byta tank och då gäller det ju att hitta någon med vettig volym och format. Vill nog försöka undvika motorisk tömning.. Någon annan som ersatt orginal tank med något annat?
  5. Det är definitivt http://www.skyllermarks.se/tips-och-rad/ som gäller!
  6. Hej Har troligen en trasig turbo på min AQAD40B. Den kickar plötsligt inte in där den borde och motorn är allmänt extremt klen. Ska i helgen börja felsöka och snurra på turbinhjulet för att bilda mig en uppfattning om vad som kan vara fel. Är det "farligt" att köra utan fungerande turbo? Kan motorn ta skada på något sätt? Tacksam för input från er som har kunskapen. Inga spekulationer tack.
  7. Chocken

    Samtransport

    Hej! Söker samtransport då vi är i behov av transport av Flipper 850 mellan Karlskrona och Västervik under veckan (gör inget om det blir till påsk..) eller närmaste veckorna. Någon som vet eller har tips? /Jocke Senast ändrad av Chocken | 18 april 2011 | 18:42
×
×
  • Skapa nytt...