Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Wimmerly

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om Wimmerly

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Svarar på de jag kan. 2. Vi kör med fullkapellet. Vi tar ner bakre delen och kör med främre delen uppe. Det gäller dock att säkra ”fladdrande” ändar och att sätta en ren från främre kapellbåge till ett kapellfäste. Se bild. 3. Den bakre delen som vi tar ner rullar vi ihop och sätter på en ”påse”. 4. Någon har tidigare skrivit ovan att det är svårt att få tag i den badbryggan, jag söker också en sådan!
  2. Tack för ditt svar! Vilket märke på propeller köpte du? Stigning med mera?
  3. Om man ska ta ner hela så tar det väl knappt 5 min. Lättare om man är två personer. Se bild nedan. Jag brukar dock oftast bara ta ner den bakre delen. Det är skönt att ha den främre delen som solskydd. Det kan bli så att båten på bilden ska säljas inom kort! Det är en -99:a med en 4.3 EFI. Den är mycket välvårdad och fick nya dynor i ruffen till förra säsongen. Ny bottenfärg inför denna säsong. Kapellet är slitet så som den står nu släpper vi den för 250 000 kr. 265 000 kr med ett nytt kapell.
  4. På väggen till vänster om toan har jag en vit lucka. Där innanför finns en ganska stor ventil där man väljer sjö eller land. Om du inte har nån lucka där kan du titta ner i den stora förvaringen till vänster om taoletten och se im du ser ventilen där.
  5. Hej! De lamporna undrar jag också över! De lyser jämt vare sig strömmen är bruten eller ej. Med vänlig hälsning, Dan
  6. Jag har inga bra siffror på just marschfart. Men med 4,3-motorn topptankade vi i somras efter 82 nm och fick då i 193 liter bensin (2,3 l/ nm). Körningen dessa 82 nm var blandad men företrädelsevis tuffar vi lugnt fram i 5-6 knop alternativt runt 22, mycket sällan över det eller nått däremellan. Tilläggas att detta var med 4 personer (2 barn) ombord och en rejäl packning.[/ Förra ägaren till våt båt uppgav att hans snitt var 1,5 - 1,7 lit/distans beräknat på hela sommaren. Jag har inte gjort nån exakt mätning men uppskattar att vi ligger närmare 2 lit/distans.
  7. Jag kan mäta när jag åker till båten nästa gång. Jag bifogar (hoppas jag) en bild på dynan i förpiken. Den bruna mattan till höger om dynan är två meter.
  8. Hej! Detta har jag också funderat på! Hittade du nåt svar? Med vänlig hälsning, Dan
  9. Vi var ute en vecka i somras och det funkade bra. Vi var i och för sig bara i gästhamnar på Öland under veckan men vi var fyra personer, två vuxna och två barn (11 och 13). Det var en mycket trevlig resa! Naturhamnar ett par dygn funkar också mycket bra! Jag tycker motorn räcker, vi kommer ganska snabbt upp i plan, men visst en större motor är ju aldrig fel! Det funkar bra utan bogpropeller och jag kommer inte att monterna nån. Men båten har ganska stort vindfång på grund av sin höjd, så i vissa lägen skulle en bogpropeller göra nytta.
  10. Vi har en Askeladden 705 Voyager som vi är mycket nöjda med. Vi har dock några frågor/funderingar som vi hoppas kunna få hjälp med! I denna tråd vore det kul om det kunde samlas tips och råd för denna och fler båtar! Vår båt är från 1999 och vi saknar skåpet till höger om elskåpet, är det någon som vet var vi kan få tag i det? Vi undrar också om det är någon som monterat på den stora badplattformen i efterhand? Var köpte ni den och var det ett stort jobb att montera den? Är det någon som har klätt om dynorna i sittbrunnen, själv eller lämnat in dem? Var det svårt? Vem sydde upp dem? Vi kör med ett gasstormkök och en Weber go anywhere gasgrill som komplement till köket, de funkar klockrent! Hör gärna av er om ni har några funderingar om denna båt, jag svarar gärna på frågor! Tack på förhand! Med vänlig hälsning, Dan
  11. Har du fått reda på var man köper dessa? Jag letar också! Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...