Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

allure

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    33
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om allure

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svar, det var precis som ni tipsade om. Silen var igentäppt. Nu är det full fart på strålen.
  2. Färskvatten på toaletten och på badbryggan fungerar med bra tryck, medan kranen vid diskho saknar tryck. Vad kan det bero på, de delar samma pump?
  3. Även jag har försökt med temporär handduk på utsidan av skjutdörren med grabbräckes-klädnypor som håller fast. Funkar ganska kasst, så bättre tips även till mig. Behovet är som mest när det är läggning av vår tre-åring så att han inte missar sömntåget av ljusa sommarnätter utanför.
  4. Mina trimplan Bennett lyser fint på display men reagerar inte på knapptryckningarna. Inget ljud eller nån rörelse alls. Från att fungerat tidigare under denna säsong. I trouble shooting på Bennetts hemsida så skall man kolla säkringar och om kontakterna oxiderat. I en 26a, var sitter dessa första kontrollpunkter någonstans? Har själv inte den blekaste aning hur man hittar till vad de kallar HPU med orange sladd etc.
  5. Min 26HT har en D4 monterad. Jag är inne på mitt tredje år med båten och varje gång jag skall pyssla i motorn så blir jag frustrerad över hur tajt allting är och svårt att komma åt. Det syns att man kan skruva loss en platta under soffa och bakom motorluckan. Dock verkar det ingen snabb grej då man behöver lossa en metallram och gummilist. Min fråga: har någon av er lossat den och hur mycket hjälper det i praktiken? Sist när jag bytte bakre anod till sötvattenskylningen så var det så tajt att jag fick blåmärken och rivmärken av att sträcka in armen i det tajta utrymmet ovanför motorn. /S
  6. Jag har en fabriksmonterad sjövattenkran och pump på min aquador 26 från 2011. Det är en Whale UF0812. Den pumpar stötvis och med ganska lågt tryck. Är det rätt? eller är det något som skulle kunna var bättre, både med högre tryck och jämt flöde precis som det är för mitt färskvatten.
  7. Tack för svaren. Jag tror jag gör så att jag provar en sista vända med trädgårdsslangen med sprutmunstycke och spolar runt lite och ser om jag kan tvinga ut det genom utloppet nedtill frånkopplat vidare i systemet alternativt suga ur det med våtdammsugaren. Men som ni säger är det mer ett skönhetsproblem, inte hälsofarligt. Men när jag väl sett det, så vill jag gärna bli av med det.
  8. Jag har som rutin vid vinterförvaringen att tömma det sista ur färskvattentanken genom att ta bort det stora locket på toppen och sedan genom hävert och en tunnare plastslang suga ur det som är på botten. Jag har inte haft problem under säsongen med doft, lukt eller smak. Har också använt tabletter emellanåt som skall skydda tanken. Med en spegel och lampa så tittar jag ned i tanken, och ännu tydligare var det när jag tryckte av en kamerabild med telefonen. Det är först nu som jag får äckelkänslor inför nästa sommar.
  9. Min färskvattentank är rätt så grisig. Kanske det fungerar med tabletter och annat rengöringsmedel men det känns som den blir som renast om jag bara kunde få ut den och spola ur och tvätta ren den. Har någon provat att plocka ur den, är det värt besväret för rengöringen? Det ser ut som enda vägen ut är att plocka bort varmvattenberedaren. Det är ju ett pill i sig med alla kopplingar.
  10. Jag har bordet precis under golvet där den annars är monterad. Benet kan ju sitta tajt, men inte omöjligt att få loss. Den får ligga underst närmast durken och bordet har jag inlindat i en filt, så skyddar den bordet när den också är nedmonterad under färd.
  11. Tyvärr inget svar, men kopplar på egen erfarenhet av matningen av bränslet till värmaren. På min Aquador tar det flera försök till att värmaren verkligen ger värme. Fläkten går men det är inte alltid att den tänder. Så gärna tips på starttekniken.
  12. När jag tittade runt bland mina båtgrannar på vinterplatsen så är min bogpropeller lite annorlunda monterad är övriga. Det är som att röret sticker ut någon centimeter i den främre delen, emdan bakre delen är jämns längs skrovsidan. Min fråga är om detta har någon betydelse positivt eller negativt. Jag tänker på att det möjligtvis skulle vara negativt för i övrigt strömlinjeformade skrovet vid framdrivning. Vid hög fart så är nog bogpropellern ändå ovan vattenlinjen, men i andra farter? Är den slarvigt monterad, eller finns det andra alternativ till att den inte avslutas jämns med skrovet? Se bifogad bild.
  13. Förstår vikten att lägga frågorna i rätt trådar. Hoppas jag nu väljer rätt att lägga frågan här, då layout kan skilja mellan modeller och år. Jag har 26HT -11 med D4-300 motor. Jag försöker komma åt impeller och det är så nedrans tajt att komma åt, då en skiljevägg sitter såpass nära. Min spontana tanke är att man får bita i det sura äpplet och skruva bort den väggen för att komma åt. Stämmer det eller finns det ett enklare sätt?
  14. Jag håller på att vinterkonservera min 26 HT-2011. Tänkte att det kunde vara passande att fråga här då ni andra med D4-300 kanske har samma layout i motorrummet. Klarar inte att lyfta ur skiljeväggen som döljer varmvattenberedaren och färskvattentanken, utan endast skjuta den en bit åt sidan. Kanske inte behövs mer, beroende på tips hur man tömmer färskvattenberedaren. 1. Tömma varmvattenberedaren: Är det den nedre svarta vredet man skall öppna för att släppa ut eventuellt restvatten? 2. Hur ser man till att färskvattenbehållaren är tömd samt rören till pump och diskho? Kommer ju inte ens åt att rucka på plastbehållaren. 3. Tips på bästa sätt att köra glykol i sjövattensystemet. En spolmuff verkar inte fungera då drevets intag sitter så nära kanten så att det inte kan bli tätt. Att lossa någon slang till impellern verkar orimligt att komma åt med de få centimetrar som finns tillgodo på babord om motorn. Hur gör ni? Senast ändrad av allure | 03 oktober 2011 | 19:48 Senast ändrad av allure | 03 oktober 2011 | 19:50
  15. Det är min första vintersäsong med denna typ av motor. Ni som har denna motor, vilket sätt tycker ni är enklast: 1. Att använda spolmuff via drevet. 2. Lossa slangen till impellern och montera en slang för uppsugning ur hink.
×
×
  • Skapa nytt...