Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

mayreaux

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    59
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om mayreaux

  • Placering
    Löjtnant
  1. Vi har tittat på flera magnum och många av de äldre har sprickor i akterspegeln (ofta pga övermotorisering). Jag tänkte ett tag i min enfald att det inte skulle vara några problem att svetsa men efter att ha konsulterat flertalet experter inom alu-svets så lades den idén på hyllan. För att inte få nya sprickor omgående så behöver man i princip konstruera om akterspegeln och förstärka upp på nytt.
  2. Har för mig att Jotuns grundfäg består av vinyl - epoxy borde fungera lika bra tycker jag.
  3. Förstår precis vad du menar Westfjord Detta är till motorbåten som har en VW TDI100-5. Den skall ha olja motsvarande VW 507.00 vilket är 5W-30. Tidigare var rekomendationen 506.00 / 0W-30
  4. Hej! Tänkte bara tipsa om att varuhuset med de gula kassarna har riktigt bra pris på olja. Jag köpte 4 liter Castrol Edge (Helsyntet) 5W30 för 399:- Hade egentligen tänkt köra på biltemas olja i år men med tanke på att det är exakt samma pris är valet rätt lätt känner jag. Nu vet jag med säkerhet att det är en riktigt bra olja i motorn.
  5. Förbud mot fångst av rombärande hummer Fiske efter hummer med yttre rom är förbjudet. Om en rombärande hummer fångas ska den genast släppas tillbaka i havet.
  6. Nu har vi lämnat båten till ringens varv på marstrand som jag har fullt förtroende för. De tror att lamellpaketet behöver bytas vilket skulle kosta ca 25.000:-. De tror dock att detta bara är ett delfel och rekomenderar motorbyte då inte ens volvo penta har idéer på vad som kan vara fel. Ingen rolig situation såklart - men jag börjar tröttna på att ösa mer pengar ner i felsökningshålet. Vi har faktiskt planer, eller iaf funderingar, på att sälja båten. Den borde åtminstone bli mer lättsåld med en ny motor - men det är en stor investering. Svåra beslut
  7. Lördagens fiske var kass - inte en enda hummer i tinorna vilket faktiskt är första gånngen för i år... Nya tag imorgon!
  8. Jag tipsar om en Väddö 595. Lättdrivet skrov och enorm däckyta!
  9. Vi kör med två välar (ca 50 cm mellan) på varje lina plus ett flöte ca 4 meter från tinan. Har både kombinerade tampar med 10m flytlina närmst tinan (resten sjunklina) och linor med enbart sjunklina. Har inte märkt någon skillnad. Enbart flytlina borde vara straffbart - att få tamp i propellern är ju största skräcken, speciellt för oss som inte har utombordare.. Funderar på att installera en linskärare på propelleraxeln inför nästa år.
  10. Igår var det tur att jag inte kom på tjuvfiskarna på bar gärning - fem av burarna var heeelt tomma, inte ens lite tång, inte ens en krabba inte ens en eremitkräfta. Allt agn var borta, bara ben kvar i påsarna... Det är förbaskat trist att se - för om burarna är så tomma så betyder det att det funnits hummer i, för inte tar tjuvfiskarna upp buren och rensar om det inte finns anledning! FAN! En .... lite snyggt apterad hade varit bra - någon som har kontakter?!
  11. Jag som även har tridata, vindinstrument osv från raymarine som jag villa ha kopplat mot min Garmin 4010 fick köpa en SeaTalk <-> NMEA 0183 converter från Raymarine. En dyr historia men ack så trevligt att få information om vind osv direkt i plottern (och garmins multiinstrument) Detta har inte med dig att göra egentligen då du kör nexus - men kan vara nyttig info för andra. Tror prylen kostade ca 2000:-
  12. Det finns en oljesticka på drevet (backslaget) - där fyller du även på ny olja. Den gamla tappas ur från underhuset genom att lossa på skruven märkt 24 i bifogad bild. Har du oljestickan på ovansidan uppskruvad går det fortare. Kopparbrickan 25 kan behöva bytas.
  13. Vi försöker åka ut varannan dag.. Mest för att det är så roligt och spännande! Gjorde ett tappert försök vid 07 i morse men vände när vi kom utomskärs... 2 meters vågor och dessutom tinorna nära land gjorde att det helt enkelt inte kändes säkert... Körde dessutom på en bit brygga som låg och flöt i vattenbrynet - märkte inga skador som tur var men anmälde till försäkringsbolaget ändå. En riktigt otrevlig upplevelse! Hoppas på bättre väder!
  14. En idag med... 600-650g tippar jag på (har inte vägt, det var kompisens tur att ta hem och koka) Det gäller verkligen att hitta stenbotten/klippor. Leta efter uppgrundningar på kortet - t.ex. finns det gott om 10m platåer i göteborgs skärgård, dra in mot dem
  15. För att någon annan vittjar... Det borde vara skottpengar på tjuvarna!
×
×
  • Skapa nytt...