Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

jonasmaki

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jonasmaki

  • Placering
    Kadett
  1. Tjenare! Har köpt en Buster Magnum fr 2001. Finns inga specifikationspapper till båten. Nu undrar jag, hur stor soppatank har denna? Någon här som har/har haft en sådan som kan tipsa mig om båten har några "egenheter" för sig.
  2. Okej! Tack för inläggen! Jag har ingen egen erfarenhet, därav den kanske något korkade frågan. Jag får leta rätt på någon kunnig person i min omgivning och be denna kolla motorn vid ev köp.
  3. Det handlar om en fyrtaktare på 115hk, 8 år gammal, gått ca 700 timmar. Enligt säljare servad varje säsong, olja i motor och rigg samt filter. Även en kamrem skall vara bytt. Jag kanske är lite feg av mig, men blir lite avskräckt av det relativt höga timtalet. Är oron någotsånär befogad eller är det bara förutfattad mening jag har? (Ny motor behöver ju förvisso inte betyda problemfritt ägande heller...)
  4. Fråga till er! Angående motorers gångtid. Jag resonerar som så, i likhet med bilar, ju högre gångtid (bilens miltal) motorn har gått desto större sannolikhet att saker pajjar. När får man anse att en båtmotor har gått mycket? Hur många hundratal timmar är mycket?
  5. Hej! En novis landkrabba som har funderingar på att köpa båt där motorn är en Mercury F115 från 2006 som gått 500 timmar. Enligt utsago är den välservad, en till två gånger per säsong. Kamrem nyligen bytt. Motorn har mest gått som trollingsnurra dvs mest på tomgång. Fråga till er som kan mer än mig, är timmantalet väldigt mycket? Skall jag hoppa över detta objekt till förmån för båt med motor som gått färre timmar? Denna motor förefaller vara väl omhändertagen, oljor i motor och rigg alltid bytta samt återinfettningar. Jag är inte särskilt kunnig om motorer, vill bara få tag på en driftsäker motor, tänker att driftstiden ger att även andra delar i motorn börjar bli slitna och behöver bytas. Vad har ni för åsikter?
  6. Hej! Söker en alu-båt, har tittat och fallit för senaste generationen Buster XXL med 150 hk, tyvärr visade det sig att budgeten inte riktigt höll måttet. En ett år gammal sådan går ju på ca 350.000. Mer rimligt ekonomiskt sett är en äldre Silver, har hittat en Eagle 630 CC från 2006, (inkl helkapell) med en Mercury F115 på akterspegeln, även den från -06. Har hittat lite annonser där de som säljer båtarna anger att båten kommer till sin fulla rätt med 150 hk, (rekommenderad motor för denna båt är tydligen 90-150 hk). Någon här på forumet som har en Eagle 630, om så är fallet, vad tycker ni om era båtar? Vad har ni för motorer? Svagheter? Något att se upp med på äldre Silver? Rimligtvis borde ju en 115 fungera bra, men vill ändå kolla med Er innan det sannolikt blir affär. Taxam för åsikter.
  7. Bra att få veta det där om akterspegeln. Även plånboken säger nog att det blir en XXL snarare än en Magnum. Dock om man vill ha xxl med nyare skrov så blir även den duktigt dyr. Hittade en ett år gammal xxl med Yamaha 150, ca 50 gångtimmar, fullrustad, för drygt 360.000kr, inkl båtupptagningsvagn. Onekligen en stor säck med pengar. Helst av allt, om man får drömma så skulle jag köpa en Anytec 622 spd med 150 hk, men de är svinigt dyra om man vill ha en ca ett år gammal båt. Vilka lyxproblem man har...
  8. Hej! Någon på detta forum som har några erfarenheter av Fiskars andra båtmodell som heter Drive, och då i synnerhet modell Daycruiser 66? Tips på länkar till tester av denna modell?
  9. Tack för informationen! Söker dock en alubåt fr Buster, helst.
  10. hej forumet! Jag tänkte överge min rib och köpa en större aluminiumbåt. Har tittat lite på diverse annonser på blocket. Fråga till er som har erfarenhet av lite äldre Magnum-skrov. När kom de olika skroven? Något särskilt man skall kolla efter, svagheter som man kan undvika? Även XXL är initressant, någon som har koll på de skrovmodellerna? /jm
  11. Hej! Jag söker erfarenheter och/eller råd då det gäller en ny båt till vår familj, vi kommer endast att göra dagsutflykter, även utomskärs vid bra väder och lugn sjö. Det vi söker är en robust och lättanvänd båt som inte kräver så mkt underhåll. Vi har siktat in oss på aluminiumskrov. Har ledsnat på plast, har haft en RIB tidigare, gillade verkligen dess sjöegenskaper. I alla fall, vi söker lite råd och ideer från er här på forumet. Det står nu mellan en nyare buster xl och anytec 530 spd, båda med 100-115 hk. Vad tycker ni som har just dessa båtar? Priset är ej det avgörande, utan jag vill ha en bra båt i aluminium runt 5-5,5 m. /Jonas
×
×
  • Skapa nytt...