Jump to content
Sunday 26 March 2023

Rufus

Medlemmar
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Rufus

 • Rank
  Kadett
 1. Har en Uttern S64 2007 som har en fast tank på 190liter. Nu har det börjat lukta bensin & även lite bensin finns i motorrummet. Problemet är att det blir enorma ångor & har konstaterat att det inte är ngt läckage i motorrummet utan bensinen verkar komma från tanken ngn stans. Det blir blöt på isoleringen som är runt den fastatanken Det finns även ett dräningshål för tömning av ev kondensvatten, vet inte om den tätningspackningen kan orsaka läckaget på insidan av "torpedväggen" som är emellan tank & motorum. Lagt torra trasor under körning & det är i tankutrymmet med den inplastade fast rotfria tanken bränslet kommer ifrån. Ngn som har ngr tips?
 2. Hej, Har samma problem, har du hittat ngn lösning? Mvh
 3. Hej, Har samma problem, hittade du ngn tillverkare? Mvh
 4. Vid 2800-3000 varv svajar motorn3-400 varv ner och upp innan turbon slår till och båten planar. Detta håller på i ca 1-2minuter med avtagande samt tillkommande effekt, känns som turbon går in samt ur hela tiden. Skall turbon rengöras med jämna mellanrum eller kan detta vara ngt elektroniskt?
 5. Had.samm.felförraåre.påandr.motorn.me.n.gårdennautmärk.uta.åtgärd.harbåtenilastadmenmankännerattturbonintekickarinrättutaneffektenkommerdåochdåmedsvajandevarv.kanturbonbehövasrengöras?
 6. Vid 2800-3000 varv svajar motorn3-400 varv ner och upp innan turbon slår till och båten planar. Detta håller på i ca 1-2minuter med avtagande samt tillkommande effekt, känns som turbon går in samt ur hela tiden. Skall turbon rengöras med jämna mellanrum eller kan detta vara ngt elektroniskt? Senast ändrad av Rufus | 10 juli 2011 | 15:52 Senast ändrad av Rufus | 15 juli 2011 | 23:05
 7. Hej, Har en Targa 37 och är oxå i behov av detta. Fick du möjligen fram ngt? //Rufus
 8. Hej, Med risk för att hamna på fel tråd.. Såg att du tidigare sökte färgkoder till Fairline dels den vita samt den blå och även invändigt inne ägg skals färgen ÄR i samma sits och undrar hur du gick till vega? Mvh Rufus
 9. Jag skall vinterkonservera motorerna och dreven för vintern (2st) kad44 och undrar om man kan få lite råd för detta. Jag har tänkt plocka av dreven efter detta eller kan jag konservera kylsystemet med slang efter att dom lyfts av? Tacksam för råd samt info hur dreven lyfts av. Senast ändrad av Rufus | 15 oktober 2010 | 21:58
 10. Hej, Jag undrar om ngn har tips om ngt företag i Sthlm som kan kapa upp mit rostfria räcke för att bygga ihop detta med en peke i fören. Idag är det så att man får krypa under räcket och risk för att snubbla på ankarspelet, skall jag montera bort räcket eller kan dom utföra detta på plats på båten? Tacksam för tips! (bif bild hur jag skulle villja ha det)
 11. Hej, Jag har 2st Kad44 or i min båt som vid 3000-3400 varv slår av och går ner i varv till ca 2500. Båten har varit tom på bränsle kan det vara så att jag måste göra rent filtrerna nu när jag tankat upp båten, fick för mig att slagg produkterna kommit in i filtrerna eller är detta ngt kompressor fel? Annars går dom klock rent. Tacksam för svar... ps. babords motor laddar dåligt vid körning, står på 11v...måste generatorn bytas eller skall remar spännas?? Den varnar för dålig laddning Mvh Lasse
 12. Hej, Jag har 2st Kad44 or i min båt som vid 3000 varv slår av och går ner i varv. Båten har varit tom på bränsle kan det vara så att jag måste göra rent filtrerna nu när jag tankat upp båten, fick för mig att slagg produkterna kommit in i filtrerna eller är detta ngt kompressor fel? Annars går dom klock rent. Tacksam för svar.
 13. Hej, Gällande Osmo så måste du kolla om du skall ha dina detaljer utomhus då kan hårdvaxen släppa vid fukt. Se till att grunda med en olja som innehåller antimögel medel som typ Timberex guard osom du sen kan behandla med osmo. Osmo har även utomhus produkter, har arbetet med denna typ av produkt sen den introducerades i Tyskland. Har idag 10anställda golvslipare som behandlar golv hela dagarna med denna typ av produkt. Ett bra val. Lycka till.
 14. Hej, Jag undrar om någon har erfarenhet av import av Fairline Targa ifrån England. Är ute efter en 36 eller 37fot och vill köpa av en seriös större handlare som kan ordna transport till Göteborgs hamn. Ang motorerna som sitter i dessa äldre är oftast kad42 som sitter i, ngn med erfarenhet av dessa som är ca 15år gamla? Vad skall man kolla efter gällande dessa motorer samt 15år gamla drev? Tacksam för alla svar.
×
×
 • Create New...