Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

SandraG

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om SandraG

  • Placering
    Kadett
  1. Tusen tack Anders! Det torkade köttet i ugn lät ju kanon ju. Och det sköter sig ju själv under natten så så jobbigt kan det ju inte vara. Men du har det inne alltså i ugnen ca 8h timmar?
  2. Vi har precis hämtat hem vår lilla Yamarin 59:a och längtar så till semestern om några veckor. Men nu när vi planerar för fullt så inser vi att det där med maten måste vi tänka igenom lite extra. I vår lilla pärla finns ingen kyl. Vi kommer självklart ha med oss en vanlig landbox med frysta kylklampar, men är det riktigt fint (vilket det självklart kommer vara på vår semester ) så håller ju det typ bara en dag. Och för att slippa att åka o proviantera varje dag så vore vi väldigt tacksamma för alla tips vi kan få på maträtter som inte behöver kylas. Frukost tex. vad har ni för tips där? Och proteinkällor? Fiskespöt kommer vara med, men det ger ju inte några garantier. Tar tacksamt emot alla tips!
  3. Hej, Är det någon som kan rekommendera en servicefirma/person som kan komma och vinterserva vår Aquador i Viggbyholm? Vet ni någon i Norrort som är bra och prisvärd? Tar tacksam emot alla tips! Mvh, Sandra
  4. Blev Finnhamn, mycket trevligt och barnvänligt! Och ja, en trevlig uteservering på krogen oxå!
  5. Tack för tipsen! Vi befinner oss i Täby, men om de är någon som har några bra tips nere i Nynäshamn så är de varmt välkommna de med - sommaren är ju lång! Var tvungen att skratta när jag läste kommentaren om Grinda, då det är den enda Gästhamn jag faktiskt besökt (har haft båt några veckor bara) och trots att jag inte är ett dugg rik så kanske du skulle kvala in mig under beskrivningen folk med mer pengar än vett-båtar. Vett har jag väl iofs, men känner mig fortfarande ganska osäker. Är dock inte rädd för att fråga om hjälp, och de flesta är ganska hjälpsamma ändå. Men eftersom jag är en sån nybörjare så är det här med att lägga till fortfarande ett litet trixigt moment. Att ligga en natt för boj känns helt ok, men vet inte om jag skulle våga ligga för ankar helt än. Så de ställen ni har rekommenderat, är de lätta att lägga till vid? Finns bojar, eller är det ankare som gäller?? Tack för all hjälp!
  6. Hej, Behöver tips om den bästa/mysigaste/trevligaste gästhamnen i Stockholms skärgård. Till vilken gästhamn tycker du man ska man åka om man har 2 barn (7 9 år) och vill njuta lite av det fina vädret på nån trevlig ö i Stockholms skärgård? Tacksam för alla tips! Önskar er en trevlig båthelg!
  7. Jag hörde idag att det är säljstopp på dessa kort, pga att det var något fel på den nya utgåvan (vad felet var är dock lite oklart)? Är det någon som vet något mer om detta?
  8. Hej, Tusen tack för era tankar och tips! vad skulle jag gjort utan er! Har nu fått svar på några frågor och även pratat med en båtmekaniker om hans tankar om detta. 1. Bäljen bytt för 3 år sen (mekanikern sa var 5e år var lagom) 2. Limpor och knän var inte bytta (mekanikern sa att de kan hålla tio år till men även gå sönder i morgon, så man kan ju tycka att det borde dra ner priset lite) 3. den har inte haft några i slag med drevet vad de visste i alla fall. Dock påpekade jag havstulpanerna och de sa att de kunde ta bort dem innan köp i så fall. om man prutar 10.000 på denna är det bra, eller ska man gå för mer? Tacksam för svar! Har liksom inte koll på hur mycket man normalt prutar på en båt. Tack!//Sandra
  9. Hej, Nä ingen RIB i Årstaviken. Varför undrade du? Mvh, Sandra
  10. hej, Behöver er hjälp. Funderar på denna båt: http://www.blocket.se/stockholm/Aquador_22_HT__Pedantiskt_skott___1_agare_20950525.htm?ca=11&w=3 Men då jag inte har sån koll på marknaden så undrar jag om ni tycker att det är ett ok pris för en 10årig Aquador? Den hade aldrig varit med om nån grundstötning och den såg helt fin ut undertill. Motorn var ren och snygg (han säger att de max kört en tank per säsong de senaste åren, så den är väldigt lite använd). Den hade havstulpaner på drevet. Kapellet hade fått nya sömmar förra året. Tacksam för alla tankar!! Senast ändrad av SandraG | 23 maj 2009 | 14:22
  11. Hej, Tack för alla tips! jag ska kolla upp dem vidare. Har nu på lunchen varit och tittat på en Aquador 22 HT. Är det någon som har några tips och tankar kring den? Vi fick ändå känslan att det var ganska mycket båt för pengarna (tyvärr så såldes den vi tittade på igår kväll...) och att man skulle kunna sova 2 vuxna i aktern tack vare att den är så bred som den är. (visst blir det kanske lite trångt, men ändå fullt möjligt) Här är den vi tittade på: http://www.karlbergskanalensmarina.com/default.asp?menuItem=4&extEvent=getObjects&objectItem=137 Alla tankar om Aquador 22:an motages tacksam! Tack!
  12. Patrik - vilket märke är det på er båt? Har också förstått att det är många som är emot amerikanare, personligen så tycker jag väl inte att det är något problem bara för att det är amerikanare. Men alla dessa heltäckningsmattor över allt?! Varför? Bo - tusen tack! Du är verkligen kanon! Jag ska kolla igenom dina länkar. Återkommer nog snart när jag berhöver fråga specifika frågor om vissa modeller. Vi har kollat på en Askeladden (-99), och jag tycker att deras 705 med midcabin är ju toppen eftersom alla kan sova inne, men kan tycka att det är lite mycket pengar. Den vi tittade på var ändå ganska sliten inredningsmässigt och motorn var original (jag kan inget om motorer så det är svårt för mig att bedömma kvaliteten på den). Kan tänka mig en båt med mindre bekvämlighet men då självklart till ett lägre pris. Askeladdens 645 kanske är något. Är det någon som vet om man kan sova 2 vuxna i aktern på den? Visste dock inte att Askeladden hade gått i konkurs förra året. Tror ni att det kan bli ett problem nu, trots att det är nya ägare?
  13. Hej Bo, Tack för alla tankar! Det är lite av en djungel det här. Ska försöka reda ut och specificera lite till då: Gärna planande båt Gärna kapell - inga problem Har nog mest funderat över Daycruiser eller Hard top Gärna inombordare Det är nog ändå ganska viktigt att kunna vara ute nån vecka i sträck, men självklart inser vi att det inte blir lika komfortabelt Ingen hänsyn till trailerbarhet Tänkt att båten ska ligga i Stockholms skärgård Inte äldre än 10 år 6-7 meter Som du ser så skulle vi gärna vilja ha en relativt ny båt och förstår då att vi kanske måste revidera vår budget lite. Vi skulle kunna sträcka upp budgeten till 500tkr. Gick in och tittade på Nimbus 26 på blocket och hittade i princip bara båtar från 70- och 80-talet i en prisklass som vi skulle klara. Sedan kanske den är lite för stor för oss, som egentligen inte har koll på det här alls. 1000 tack för hjälpen! Alla tips och tankar mottages med glädje!
  14. Hej, Vilken är den bästa båten med 2 2 lösning? Vilka modeller finns att välja på? Är helt ny på det här, men vi är en liten familj med 2 vuxna och 2 mindre barn som nu alltså tittar på att skaffa oss en båt. Främst är det väl en weekendbåt som gäller, men vi vill ju kunna vara ute nån vecka på sommaren också. Prisklass kring 350,000, kanske. Alla tips och idéer mottages varmast! Vill gärna även höra nackdelarna med de olika modellerna. Tusen tack och hoppas på en härlig båtsommar!
×
×
  • Skapa nytt...