Jump to content
Tuesday 23 July 2024

krille_79

Medlemmar
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About krille_79

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej Jag har noterat att biltema börjat sälje en frontmonterad elmotor, är det någon som har hunnit testa denna? Någon här som vet vem som tillverkar denna motor? Jag har tidigare haft en Motorguide Xi3 men denna såldes med förra båten och den fungerade mycket bra till en styrpulpet på 5m. Biltemas motor har ingen gps=ingen ankring mm . Sen till frågan om en sådan motor räcker till att trolla en HT-båt på 5m i ca 1-2knop för gösfiske. https://www.biltema.se/bat/batmotor/elmotorer/elektrisk-utombordsmotor-2000043414 Vad har ni för åsikter om denna?
 2. Hej Har ägt två ryds 480 en med 30hk 4-takt och en med 50hk 4-takt min erfarenhet är att 30hk är på gränsen om man är fler än 3 personer. 50 hk gick bra men blev lite väl mycket fart för det skrovet, 40hk hade passat perfekt.
 3. Tack för tipset, men det kommer lite sent. Det var 7år sedan jag ställde frågan här😊
 4. Det brukar gå bra att märka båten med ett eget nr som du och försäkringsbolaget kommer överens om. Märk båten på ett ställe där det är svårt att se det för eventuella tjuvar, insidan på relingen eller i motorbrunnen brukar det gå att sätta märkningen.
 5. Hej Jag köpte i somras en motorguide xi3 och jag är hel nöjd.
 6. Hej Vet du ungefär hur många år orginal batterierna håller, när bör man fundera på att byta dessa?
 7. Jag har en tippvagga längst bak och den går inte att höja som på den bilden du bifogat.
 8. Hej Jag har min båt liggande på trailer i mitt garage mellan turerna. Trailer: Esyline ES600U Båt HR 442sc Denna kombination är precis på gränsen när det gäller höjden, Och det finns stor risk att något tar i när man kör in ekipaget. Min fundering är om alla trailers är ungefär lika höga eller finns det någon som gör att båten kommer ca 10cm närmare marken? Släppa ut luft ur däcken är ju ett alternativ men inte optimalt tycker jag. //Christoffer
 9. Tackar för svar och synpunkter. Det blev en ny HR 442sc.
 10. Hej Jag ska köpa "ny" båt. Åker idag Ryds 480rsi och den är jag inte nöjd med. Tycker den är väldigt viktkänslig i sidled. Jag har en del kriterier på nya båten som måste uppfyllas då jag försvarar båten i garage mellan turerna. Båten får max vara 5 meter lång väga max 500 kg = totalvikt med motor ,bensin mm. Dessa längd och vikt krav beror på garage och trailerkapacitet. Jag använder båten till fiske och badturer med familjen och vill kunna åka ring/skidor när ungarna blir lite större. Har snöat in på HR 442 (får en ny för 56 utan motor ) någon som har denna och kan ge en recension? Båtar jag tittat på är: HR 442 RYDS 478 RYDS 495 CRECENT 491 Suvi Finnmaster Yamarin Bella (Dom finska båtarna kännas för dyra) Budget max 60000 för skrov utan motor. Vad är bästa köp för pengarna?
 11. Hej Jag har en Yamaha 50hk från 2017, Jag köpte den ny förra våren. Nu har jag kört ca 40 timmar med motorn och jag har nu märkt ätt färgen på propeller har släppt på två ställen. Sitter färgen så dåligt eller vad kan detta beror på? Båten står på trailern mellan turerna. Tacksam för synpunkter..
 12. Din båt borde göra minst 20 knop med den motorn om du åker själv. Så något är fel på motorn eller båten. Börja kolla så du inte åker med halva Östersjöni båten. Du bör ha dubbelskrov på en 430GT.
 13. Biltemas fälgrengörning fungerar jättebra.
×
×
 • Create New...