Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

matte69

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    78
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om matte69

  • Placering
    Kapten
  1. Någon som vet vad det kan kosta att byta motorblock på en Yamaha 50hk 4-takt -99
  2. Har en ryds 550ht och undrar vilken vikt som är lämplig på plättankare till den!
  3. Har en ryds 550ht och undrar vilken vikt som är lämplig på plättankare till den!
  4. Man ser så mång skriva antal timmar på motorn vid försäljning så det var därför jag tänkte bara kolla lite. Den förra ägaren köpte motorn av en båtfirma 2007 och hade inte bytt impeller eller kamrem när jag köpte båten förra säsongen, dock servat med alla filter och oljor. Han sa att båten knappt var använd sedan dom köpte den. Bytte själv kamrem och impeller förra veckan och konstaterade att remmen var i nyskick hur jag än vred och bände på den så var det inga självsprickor.... likaså impeller kändes " färsk" och flexibel. Känns som att motorn har gått väldigt lite! Ser väldigt fin ut och går toppen bra.... känns som att jag kan bara lugn och att konditionen på motorn är i topp
  5. Har en Yamaha 4-takt 115hk -00. Undrar hur man kan kontrollera gångtimmar på den?
  6. Någon som har ett bra förslag på vart och hur jag kan fästa ankorslina i aktern på min Ryds 550ht.
  7. Någon som har ett bra förslag på vart och hur jag kan fästa ankorslina i aktern på min Ryds 550ht.
  8. tack för svaren, när det gäller olja hur kollar jag om det finns rätt mängd? har en liten svart "plugg" ovanpå rattnavet och jag antar att det är där man fyller.... ska det vara helt full upp? luft... hur luftar jag systemet? är lite ny inom båtvärden så ni förstår varför jag är lite frågvis! dock väldigt trevligt att man får respons på detta forum:)
  9. Har hydralstyrning på min ryds 550 ht med Yamaha 115 hk 4-takt. Upplever att jag får ratta många varv för att få fullt utslag..... Är det något man kan justera på något sätt, vill att den ska vara "känsligare" någon som vet? // Matte
  10. Köpte båt här i dagarna. Har defa startspärr med endast en fjärr(den som man inte kan byta batteri i, blå med turkos knapp) tänkte fixa en dosa till men saknar kod till den, var i kontakt med personen som jag köpte av... Han hade ingen kod( ägt sedan 2004) och mannen som ägde den innan dess är död... Hur F-n gör man utan kod... Är det bara att ta bort den eller går det att lösa på något annat vis?
  11. har en 24 liters tank till min utombordare(yamaha tank) den har slutat visa hur mycket det är i den och jag undrar om det ev går att laga på något sätt och vad det är som kan vara fel..... går det att lossa skruvarna där mätaren sitter och sen att det blir tätt vid montering igen... någon som vet?
  12. går det att köpa ett sjökort typ SD och sätta in i min Garmin 2240 och använda den på sjön? antar att den inte är vattentät men det går nog att ordna... skulle det funka!!!
  13. vart kan man hitta beg. trim o tilt till min yamaha 40hk -98, alt. kanske ny om det inte drar iväg alltför mycket!
  14. tillägga att det är en 2hk Senast ändrad av matte69 | 25 september 2011 | 08:54
×
×
  • Skapa nytt...