Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Jojes

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Jojes

  • Placering
    Kadett
  1. Kollade lite snabbt på nätet och hittade en norsk manual för de flesta kommandon. Postar om jag hittar en svensk. http://www.google.se/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=9&ved=0CEUQFjAI&url=http://diplodocs.se/bruksanvisning-instruktion-anvandarhandbok/LOWRANCE/HDS-5-_U&ei=L9Y5TPXvNaCHOMfe0IoK&usg=AFQjCNGyb8kLS1p4hJUJfBqWKIjt__dnGw
  2. Om du menar firmware i GPSen kan det vara en mycket bra ide att uppdatera den. Följande är vad du behöver skulle jag tro. http://www.garmin.se/node/17532
  3. Jag är nog trög men jag kan verkligen inte hitta vilka det är som skulle kunna passa till detta ändamål.
  4. Jag hänger också med på denna. Har själv en 240 SD och blir mer än gärna av med gummilisten om det finns något smidigt system. Det vi hittar kan vi väl posta här så alla har nytta av det.
  5. Jag smorde aldrig in något. Det enda jag gjorde var att koppla bort de gamla batterierna och koppla på kablarna på de nya batterierna. Det konstiga är att om jag kör på det ena eller det andra spelar ingen roll. Samma fel yttrar sig. Konstigt om båda kablarna vore som går till tex plus var konstiga efter bytet. Och som sagt så går det utmärkt att starta båten. Jag får ta mig en ordentlig titt på detta efter jobbet någon dag.
  6. Jag rengjorde kontakterna innan jag satte på dem. Det konstiga är att det fungerade precis innan jag bytte utan problem. Kollade alla kopplingar igår och de ser ok ut, dock är jag ingen expert så det betyder inte så mycket. Tack för alla tips. Någon som har någon ytterligare ide? Annars får jag ta båten till någon marina som kan kolla på det.
  7. Jojes

    Elproblem

    Installerade nya batterier i båten igår. Idag när jag var ute märkte jag att elen beter sig konstigt. Min GPS och digitala bränslemätare startar om sig själva lite då och då, precis som om elen försvinner under en tiondelssekund och sedan kommer tillbaka. Kan de bero på att jag inte fettade in polerna på de nya batterierna? Det var två batterier jag bytte ut och båda beter sig likadant. Detta hände inte innan jag bytte. Motorn startar utan problem på båda dessa batterierna. Något annat jag inte förstår eller har missat kanske? Om jag ska smörja polerna, vad ska jag använda?
  8. Oj, där kom det snabba svar. Man tackar för info. Då ska jag ge mig på detta i helgen.
  9. Vore kanon om någon kunde hjälpa mig.
  10. Har letat lite på forumet men inte hittat någon bra tråd om detta. Jag har två batterier i min båt. Om jag ska byta dessa, hur bär jag mig åt? Vilken kabel ska av först och vid installation, vilken dit först? Den svarta minus/jord kabeln (antar jag att det är) är seriekopplad genom båda batterierna och separata röda kablar till varje. Har en switch för att köra på ena, andra eller båda batterierna om det har betydelse. Man vill ju inte direkt göra detta om man ej är säker. Något annat man ska tänka på när man byter? Tacksam för svar och tips.
  11. Har gått i tankarna att köpa skökort till min Iphone som man kan använda i nödfall. Navionics har för hela Sverige i Appstore för 495kr. Gick in där igår för att jag var lite sugen, då var det nedsatt till 95kr. Så om ni går i tankarna om att köpa det så kan man alltid passa på nu till en billig penning.
  12. Du ser, något vettigt kom ur min post i alla fall.
  13. Jojes

    Mörkläggning

    Har en Sea Ray 240 Sundancer från -00. Jag skulle behöva någon typ av mörkläggning för glasluckan (vad nu denna heter på båtspråk) i ruffen. Även något på de små sidofönstren. Någon som vet något bra ställe för sådana gardiner eller liknande smart lösning?
  14. Jag letade efter en grill man kan hänga på båten, tyckte magma var dyr. Råkade snubbla på denna sida. http://www.flexigrill.com Kanske kan vara något?
×
×
  • Skapa nytt...