Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

Braak

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Braak

  • Placering
    Kadett
  1. Problemet är löst men vecken i pannan djupare. När jag mätar med en multimeter så dråp jag 14,4-5 volt hela vägen fram till voltmätaren. Dock visar den 13,2-4 känns som ett problem jag kan leva med. Dock om jag kopplar in Landströmmen så C-tek laddaren går igång så får jag rätt värde på mätaren dvs 14,4-6 volt... Skumt.
  2. Om det visar sig att generatorn ger 14,4 på polskruvarna vad kan felet vara då? Kortis nån stans? Hur påverkar det laddningen om volten inte orkar upp till mer än ca 13-13,5? Varför sjunker volten när jag legat ute en helg och laddat ur en del av batterierna?
  3. Tryggt att det finns rävar Alla kontaktytor är rengjorda. Detta gjordes då batterier samt generator byttes ut. Diodbtrygga vet jag inte ens vad det är för något så jag antar att ja inte har en sådan. Jag har 2 st förbrukningsbatterier på 85Ah/styck plus ett start på 72Ah separerat med en vanlig huvudbrytare med 4 lägen (all 1 2 off) Spelar ingen roll hur jag ställer denna brytare. Spänningen är densamma. Trodde att alla 12V generatorer skulle ladda 14,4 volt stämmer inte detta?
  4. Braak

    Låg laddspänning

    Har ett problem som jag ej vet om det är ett problem eller ej... När jag sjösatte båten i våras insåg jag att generatorn ej laddade. Bytta då ut denna till en ny och vips så funkade allt igen. Har dock märkt att voltmätaren ej orkar upp till mer än 13,1-13,3 volt oavsett hur mycket jag än varvar. När jag kopplar in Landströmmen så visar mätaren 14,4 så den verkar stämma.. Batterierna är nya för säsongen och klarar en långhelg utan laddning (2x85Ah) dock när jag startar motorn efter en sådan tripp så orkar mätaren knappt upp till 13V och vid gaspådrag sjunker den ytterligare nån 10-del... Nån som kan ha någon idé på vad felet kan vara? Kan jag ha fått en generator som ej va 100%ig? Generatorn som sitter där är på 55A vilket va original. Kan det vara så att den ej orkar med en så stor batteribank? Tacksam för all hjälp jag kan få. Inte roligt att byta generator igen på chans...
  5. Efter några fuktiga nätter i båten har jag nu bytt ut mina sängkläder från Ikea (100% bomull) till gripsholms bäddset i microfiber. Vilken skillnad det blev!!! Ingen fuktighetskänsla alls kvar. Nu till det lilla problemet. Gripsholm tillverkar bara underlakan för enkelsäng. Vet någon där ute vart man kan få tag på underlakan i detta material för dubbelsäng? Alternativt att nån har provat något annat fabrikat med gott resultat.. Tacksam för svar!
  6. Hade tänkt att spendera midsommarhelgen i våran underbara skärgård. Frågan är bara vart man ska styra sin kosa.. Är inte intresserad av ungdomsfylla ej heller av enbart barnfamiljer. Gärna någonstans där det finns lite dans runt en stång kanske lite party senare på kvällen. Nån som har något tips el förslag så mottages dessa gärna.
  7. Braak

    2-Taktsolja

    Hejsan har lite funderingar på 2-taktsoljevalet till en utombordare. min fråga lyder: Sperar det någon roll vilken 2-Taktsolja man använder. typ till Skoter gräsklippare eller liknande? Dvs Vad är skillnaden mellan dom olika oljorna? Taksam för svar
  8. Hej fredrik Har exakt samma problem som du har inte satt mig in i det så mkt än men min knapp går inte end att trycka in längre. vet inte riktigt hur knappen ska fungera ska man trycka in knappen å sen dra reglaget framåt för att gasa? Dvs är kanppens funktion att inte lägga in växeln? Mvh David Brännlund
×
×
  • Skapa nytt...