Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Erik49

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Erik49

  • Placering
    Kadett
  1. Köpte du någon rostfri fjäder till tätningsringen? Jepp! Den duktiga tjejen på Momentum såg till att lager och annat var rostfria. Antingen är lekkan vi axlingen eller pumphuset...men det är ju axlingen som rör sig, slits och kan hända har några repor. Pratat med Martec idag och kommer nog att skicka pumpen för renovering. Billigare än nytt.
  2. Men pumpen varade ändast några veckor så började den läcka på ny. När jag sökte på nätet hittade jag flera trådar http://www.ybw.com/forums/showthread.php?293788-Water-pump-insufficiency-3YM30 där man diskuterade problem med samma pump från Johnson (10-13337-01) producerad specielt för Yanmar. Det verkar vara många som har samma problem. Jag har på ny bytt tätningsring och även försökt använda fett för vattenpumpar men det håller endast kort tid. Ny pump kostar SEK 4804,- och kan ändast köpas från Yanmar. Nu återstår att byta axling...
  3. Erik49

    Kylvattenpump

    Vattenpumpen till min Yanmar 3YM30 ville inte vid sjösättningen i april. Fann att den var fastrostad i lagern vid drivhjulet. Nya lager och annat från ordinarie marina ville kosta 1600 SEK. Tog rostiga bitarna till TOOLS/Momentum och fick nya grejer för 321 SEK. Bästa SKF kvalitet och pumpen går bättre en någon sin. Det går att spara mycket pengar på att hitta rätt affär.
  4. Vad är fel på Biltemas olika produkt? Har många års erfarenhet med mycket bra resultat. Vaxen är mycket lätt att arbeta med och håller fint en sommar. Autosolen sparar jag till svåra uppgifter och allt metall.
  5. Inte mycket hjälp att få. Jag har hittat en gammal instruktion och fattar lite mer. Manicken har en egen sorts kompass som ger signal till en elbox som styr upp en liten elmotor, men jag har inga ritningar och inga begrepp om hur jag ska felsöka. Finns det någon kunnig Cetrek - gubbe som har erfarenhet?
  6. Erik49

    Autopilot

    Har en trogen Cetrek 700S autopilot som plötsligt inte funkar. Det finns el men inget händer. Det röda ljuset längst upp fortsätter lysa hela tiden. Om jag slår över från manual till auto vill den omedelbart styra hårdt babord (roderkulten ut till styrbord). Den plockar int up gällande kurs. Jag kan inget om den här aparaten och undrar var ifrån får den sina signal för att sätta rätt kurs? Har någon en koplingsmanual?
×
×
  • Skapa nytt...