Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

fastius

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    36
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om fastius

  • Placering
    Fänrik
  1. Ja jag har sett beskrivningen i hanboken men den är svår att förstå min fråga är hur stoppen fungerar på bränslematningen och det går ej att utröna ur de beskrivningarna sprängskisser som finns på motorn på md17 är det en annan typ av avstängningsanordning det måste ju finnas någon på detta forum som har en md3b som vet hur stopp systemet fungerar??
  2. Jag har varit här förut och haft samma fråga men har inte blivit hjälpt av detta det finns ju inga riktiga sprängskisser på hur det fungerar på denna motor.Jag har enkelreglage så stoppen och gasen regleras med sama arm,mitt problem är att jag måste trycka manuellt på reglerarmen för att kunna stoppa motorn armen i botten altså kan jag justera bort detta på något vis eller är det överföringsarmen till pumpen som är utsliten
  3. Enligt en säker källa har man fått makrill på häckla utanför Lysekil 15 maj jag fick faktist makrill förra året vid denna tidpunkt skall försöka i morgon utanför Smögen om vädret tillåter
  4. fastius

    Pentrypump

    Jag har en Saga 24 som jag tänkt sätta in en pump till tvättfatet det finns en 100 liters vattentank i fören under durken det har tidigare varit en manel pump men nu hadde jag tänkt sätta dit en 12 volts pump som inte får ta för stor platts går det bra med en dränkbar tro eller måste jag sätta dit en tryckpump??
  5. Det funkar nu efter rengjörning troligen luft i inlopslangen !!!!!
  6. Hej jag skall tvätta mitt kapel ljag har fått jordslag på det jag har läst här på bryggsnack och det finns massor av förslag på rengjörningsmetoder allt från gulsåpa till tvätt i maskin villket naturligtvis inte kan vara bra jag funderar på att använda ett medel som heter super oxi verkar bra måste man inpregnera efteråt och skall man torka kapellet på båten,en fråga till var får man tag i detta medel??
  7. Det är så att jag haft båten kvar i havet i vinter med landström men det är väl risk ändå att pumpen på toaletten frusit sönder.Backventilen var sitter den??
  8. Jag har enspaksreglage och motorn stannar när jag trycker in armen manuellt jag tror att tomgången är för hög precis som du skriver Ingemar så jag får försöka justera ner den till lägre varv.
  9. Jag kan ej stänga av motorn när jag drar ut stopphandtaget går motorn ner på mycket lågt varv men stannar ej?? går det att sjustera på något vis har försökt med detta på vajern men det hjälper ej.Hur fungerar stoppmekanismen på denna motor??
  10. Kolla så att inte bränslefiltret är igensatt
  11. Ja det är skrämande att se hur man dammsuger havet på fisk och samtidigt vill man sätt åt oss fritidsfiskare
  12. Hej jag undrar bara om det är vanligt att det försvinner lite kylvatten ur systemet (martek) jag får fylla på någon halvliter efter 10 tim gångtid trycket i kylsystemet verkar vara normalt och inget vatten i oljan heller var kan det i så fall ta vägen??
  13. Nu fungerar den plötsligt vad var felet??
  14. Jag har problem med min Wallasvärmare den brinner men luktar och ger dålig värme har kollat pumpen fläkten tanken mm allt verkar ok vad mer att kolla????
  15. Det kunde vara intressant att veta hur många liter sjövatten per minut som ska passerar kylsystemet då kunde man lätt se om det är några förträngningar eller inte på sjövattensidan
×
×
  • Skapa nytt...