Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

johan22

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om johan22

  • Placering
    Kadett
  1. det var glapp i en jordkabel till ena tändspolen, lite trixit att hitta men det gick
  2. Har en yamaha 40 hk -97 som efter ett tag blir orkeslös på höga varv. Jag kan köra båten ca 5-6 minuter på fullgas och den fungerar perfekt. Därefter låter det som den ej får bensin eller bara går på två cylindrar vid fullgas. Problemet började när jag bytte impeller då jag ej fick kylröret mellan växelhuset och motorn rätt vilket medförde att motorn gick varm och började larma. Motorn stängdes av omedelbart. Tror ni att motorn kan ha varmskurit då den ej fick kylning eller kan det vara något elfel som uppstod i samband med att den gick varm. Motorn är lättstartad, går bra på tomgång, och den är stark när man ger fullgas samt att den går perfekt tills man kört en 5-6 minuter då problemen uppstår. Om den skurit borde den inte gå dåligt hela tiden samt vara orkeslös? tacksam för svar!
  3. Hej! Jag har samma problem som du. har haft motorn utplockad från båten så det kan även vara någon inställning. Hur känsligt är det att ställa in, hur många varv på justerskruven vågar man skruva? Är det någon som testat att smörja upp vajern istället för att byta, funkar det? Tacksam för återkoppling!
  4. Jag har bytt flappar så det borde inte vara det! Ska knäna ha samma temperatur? Mvh johan
  5. Hej! Jag har en Mercruiser V6 som jag bytt limpor och knä på. Vid provkörning blev det högra knät brännhett medan det vänstra knät knappt var ljummet. Vad kan detta bero på, kan jag har kopplat något fel eller är det normalt? Tacksam för svar och ideér!
  6. Hej! Kolla med Svenska sjö, är klart mycket billigare än traditionella försäkringsbolag!
  7. kolla så där är gnista, finns det så borde den starta! det kostar inget att testa!
  8. Hej! Jag hade slipat ned en bit av kölen och lagt på ny glasfiber. Slipa och plasta ca 2 dm runt om läckaget så borde det bli tätt. Om du bara lägger epoxy finns det risk att det spricker! Lycka till!
  9. Yamaha utan tvekan. Har åkt i båtar med båda märkena och tycker att yamahan går tystare!
  10. Bälgen är veckad så den borde räcka till. Kan det bli några komplikationer med motorn om bälgen hoppar av?
  11. Hej! Jag har en fråga gällande avgasbälgen. När jag tiltar upp propellern så är avgasbälgen för kort vilket medför att den lossnar på drevsidan. Ska det vara så här eller är bälgen för gammal? (bälgen ser ut som ny men jag vet inte hur gammal den är!)
  12. Idag spann den som en katt, hjälpte att vrida fördelarn medsols. Tack för kloka synpunkter!
  13. Hej! Nu har jag kollat, om märkna står mitt för varandra så ger rotorn ström till ettans cylinder. Vad kan det vara mer för fel? låter fortfarande som kolven vill gå åt fel håll när den tänder (vilket är sällan). Jag håller till i småland i trakten kring Älmhult. Mvh Johan
  14. Hej! Det finns en skåra i svänghjulsdämparen och ett V som är utgjutet från motorn som är vitmålat i änden. Jag antar att detta är märkningen. Om jag fattat rätt ska dessa står mitt för varandra och rotorn ska ge ström på på ettans cylinder, stämmer det? mvh Johan
×
×
  • Skapa nytt...