Jump to content
Wednesday 17 July 2024

btc_andersson

Medlemmar
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About btc_andersson

 • Rank
  Fänrik
 1. det är en evinrude 60hk vgro från 1991...där finns väl ingen spärr jag kommit åt eller liknande på en sådan motor? det ska ju bara va att dra i tiltspaken och lyfa upp motorn...
 2. Grnda vikar fiskat jag inte i =) Jag tror nog jag kan få upp båten utan att skrapa i skæddan, måste bara backa långt ner med tralern..
 3. Okej. Då låter jag den va nerfælld och låter båtfirman fixa den efter sommaren før jag har animig inte tid med detta just nu, mitt ekolod och plotter pajja också så væntar på den...størigt nær sakerna inte fungerar..men men..nu får man ge fan i att fiska och se till att køra båtvård istællet.
 4. min motor har fastnad i nedfalldt lage, kan ej tilta upp den, vardelost, snackade med en mekaniker precis som mnade att man far varma och smorja samtidigt sa den lossnar, kan jag ha motorn nertiltad iv attnet resten av sommaren? dden har varit nedtiltad i en manad nu o det vaxer en massa skit pa den.. vad gora ifall jag vill varma och smorja sjalv? hur gor jag?
 5. hmm..det låter inte bra, rätt oljeblandning? hur är kylningen för motorn? låter ju som att det är någonting som varnar för låg oljenivå, överhettning eller dålig kylning..
 6. jag har testat det också men densitter som berget...va fankan ha hänt?? ser inga särskilda fel eller att den rostat fast...har srutat 55-6 och lagt fett på det men inte fan hjälper det... kan det bli en dyr historia att byta tilt? själva gastilten funkar ju, de e bara spaken som e helt knas.
 7. hej! har en evinrude 60 hk från 91, när man ska tilta upp motorn sitter där en spak som ska dras upp,men den spaken har satt sig och därför är motorn låst och jag kan inte få denatt tilta upp..hur fanfår jag loss skiten??? rädd att jag ska knäcka skiten för det ger sig fanimej inte vad jag än gör...
 8. Har köpt en båtstol, men inget stativ än för jag vet inte om jag kan montera ett stativ i mitt skrov. det är en ryds tumlare, hur monterar jag stolstativet på bästa sätt??? kan inte komma till underifrån ju :?
 9. precis. volten ær same shit. så om jag skulle haft 100 amp eller 400 amp borde ju inte gøra någon skada i motorn vid start?
 10. har ett startbatteri i min båt, till det har jag simpelt kopplat två st 100 amp marinbatteri. det är kopplat från minuspol till minuspol till minuspol, pluspol till plusspol til pluspol. dvs att alla batterierna går till start samt förbrukning? är det farligt för min motor att ha nästan 300 amp som start? en evinrude 60 hk.
 11. Nu är det ju inte båten som ska målas om, utan den skall målas invändigt samt sjävla hardtopen på båten då all färg har flagnat bort eller gulnat pga förra ägares misskötsel.
 12. Säkringen i min båtradio bränner hela tiden, kan det va att jag har för grova kablar? Har kopplat svart kabel till - och gul samt rød till på batteriet?? ær det fel? står iførsig att jag skall koppla rød till tändningen, var kopplar jag då den røda?? måste jag skruva især reglaget då?? Vill ju kunna køra radion æven nær motorn ær avstængd.
 13. Tjenare.. Jag har ett startbatteri, jag vill ha ett till som förbrukningsbatteri men som även blir laddat av motorn, har endast en generator. Hur gör jag? Är det så enkelt som att koppla ihop två batteri bara eller är det farligt? dvs, till och minus tilll minus med kraftiga kablar mellan två batteri??
 14. Hej! Har en ryds tumlaren och hardtopen har börjat tappa färg samt gulnat, båten är sjösatt och jag kan endast därför måla om hardtopen och ovansida av akter osv. Jag undrar var jag ska ha för redskap?? det är ju bara past, ska jag slipa det lite först? tvätta med aceton? vilken färg ska jag ha??
 15. Har en ht båt, en ryds tumlare...jag stör mig på att där är en massa skit i aktern, där man sitter tex är där någon slags flytpontoner, vad skulle hända om man sågar bort den ena sittplatsen för att få mer yta att fiska på??
×
×
 • Create New...