Jump to content
Wednesday 17 July 2024

btc_andersson

Medlemmar
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by btc_andersson

 1. det är en evinrude 60hk vgro från 1991...där finns väl ingen spärr jag kommit åt eller liknande på en sådan motor? det ska ju bara va att dra i tiltspaken och lyfa upp motorn...
 2. Grnda vikar fiskat jag inte i =) Jag tror nog jag kan få upp båten utan att skrapa i skæddan, måste bara backa långt ner med tralern..
 3. Okej. Då låter jag den va nerfælld och låter båtfirman fixa den efter sommaren før jag har animig inte tid med detta just nu, mitt ekolod och plotter pajja också så væntar på den...størigt nær sakerna inte fungerar..men men..nu får man ge fan i att fiska och se till att køra båtvård istællet.
 4. min motor har fastnad i nedfalldt lage, kan ej tilta upp den, vardelost, snackade med en mekaniker precis som mnade att man far varma och smorja samtidigt sa den lossnar, kan jag ha motorn nertiltad iv attnet resten av sommaren? dden har varit nedtiltad i en manad nu o det vaxer en massa skit pa den.. vad gora ifall jag vill varma och smorja sjalv? hur gor jag?
 5. hmm..det låter inte bra, rätt oljeblandning? hur är kylningen för motorn? låter ju som att det är någonting som varnar för låg oljenivå, överhettning eller dålig kylning..
 6. jag har testat det också men densitter som berget...va fankan ha hänt?? ser inga särskilda fel eller att den rostat fast...har srutat 55-6 och lagt fett på det men inte fan hjälper det... kan det bli en dyr historia att byta tilt? själva gastilten funkar ju, de e bara spaken som e helt knas.
 7. hej! har en evinrude 60 hk från 91, när man ska tilta upp motorn sitter där en spak som ska dras upp,men den spaken har satt sig och därför är motorn låst och jag kan inte få denatt tilta upp..hur fanfår jag loss skiten??? rädd att jag ska knäcka skiten för det ger sig fanimej inte vad jag än gör...
 8. Har köpt en båtstol, men inget stativ än för jag vet inte om jag kan montera ett stativ i mitt skrov. det är en ryds tumlare, hur monterar jag stolstativet på bästa sätt??? kan inte komma till underifrån ju :?
 9. precis. volten ær same shit. så om jag skulle haft 100 amp eller 400 amp borde ju inte gøra någon skada i motorn vid start?
 10. har ett startbatteri i min båt, till det har jag simpelt kopplat två st 100 amp marinbatteri. det är kopplat från minuspol till minuspol till minuspol, pluspol till plusspol til pluspol. dvs att alla batterierna går till start samt förbrukning? är det farligt för min motor att ha nästan 300 amp som start? en evinrude 60 hk.
 11. Nu är det ju inte båten som ska målas om, utan den skall målas invändigt samt sjävla hardtopen på båten då all färg har flagnat bort eller gulnat pga förra ägares misskötsel.
 12. Säkringen i min båtradio bränner hela tiden, kan det va att jag har för grova kablar? Har kopplat svart kabel till - och gul samt rød till på batteriet?? ær det fel? står iførsig att jag skall koppla rød till tändningen, var kopplar jag då den røda?? måste jag skruva især reglaget då?? Vill ju kunna køra radion æven nær motorn ær avstængd.
 13. Tjenare.. Jag har ett startbatteri, jag vill ha ett till som förbrukningsbatteri men som även blir laddat av motorn, har endast en generator. Hur gör jag? Är det så enkelt som att koppla ihop två batteri bara eller är det farligt? dvs, till och minus tilll minus med kraftiga kablar mellan två batteri??
 14. Hej! Har en ryds tumlaren och hardtopen har börjat tappa färg samt gulnat, båten är sjösatt och jag kan endast därför måla om hardtopen och ovansida av akter osv. Jag undrar var jag ska ha för redskap?? det är ju bara past, ska jag slipa det lite först? tvätta med aceton? vilken färg ska jag ha??
 15. Har en ht båt, en ryds tumlare...jag stör mig på att där är en massa skit i aktern, där man sitter tex är där någon slags flytpontoner, vad skulle hända om man sågar bort den ena sittplatsen för att få mer yta att fiska på??
 16. ok .. inte så jävla nice att sätta propellern i några fiskenät heller...dvs att om vakarna har svart flagg eller röd flagg e skitsamma?? det är bara för att man ska se det?
 17. Var ute i Lördags för att fiska och ha en bra dag påsjön. Detvar grymt mycket nät ute i öresund. Min frga är, när det är en svart flagga som det i regel alltid är på bojjen till nätet, betyder det att man kan köra mellan bojjarna eller är det flytnät?? Ibland har yrkesfiskarna satt så mkt nät så man får köra en jävla omvägför att komma runt. vad gäller ang nätflaggor?? vad betyder dom?
 18. Hallå. Tänkte ta båten till Ven en dag ute på öresund, har aldrig varit där och undrar om där är någonstanns att förstöjja båten även om hamnplatsen är full, exempelvis nån klippa eller liknande.. har en mindre båt, en ryds tumlare...
 19. gäller det även om man ska tanka med liten tank i plåt på 25 liter att den ska va jordad??? har aldrig haft min tank jordad och aldrig hört nåt om det heller....tankar bara me plastdunkar när jag behöver det
 20. Okej...Tankarna som säljs av hjertmans, båtaccenten osv som heter Scepter, är dom schyssta eller? Verkar inte finnas så mkt annat portabelt att välja på i tankväg nuförtiden än plasttankar.
 21. Hej. Vilka tankar ska jag köpa? jag vill ha 2 st plasttankar på minst 20 liter. Biltemas tankar ärbilliga, men man brukar ju få vad man betalar för och har läst här på forumet att det ska va skit. Vilka ska jag välja?
 22. ok..men vad behöver jag för nipplar till det?? det är en evinrude 60 hk..ska det va omc nipplar då eller??
 23. Hej! Jag har fått en annan motor på min båt nu, det är en 60hk från 1991, men ajg tycker inte att min tank på 20 liter räcker särskilt länge så jag undrar hur jag gör om jag skall koppla ihop två tankar..för det har jag läst att man kan.. Motorn är en evinrude från 1991, vilka nipplar behöver jag? tjocklek på bränsleslang som rekomendation? vill någon vänlig själ förklara hur man gör för mig??
 24. I vilket bolag då?? atlantica osm jag har villlbara försäkra upp till 50 hk...
 25. exempelvis en johnsson? kanske en mercury eller en yamaha? varför inte en honda eller en evinrude? suzuki? tjaa..eller en tohatsu?
×
×
 • Create New...