Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

terrier

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om terrier

  • Placering
    Landkrabba
  1. När man lägger in sin båt så hämtas data från Båtguiden av någon underlig anledning. Bättre är väl att den som lägger in båten beskriver den, och om han behöver hjälp kan han möjligen hämta vissa data från Båtguiden. Det är ju intressant att veta vad båten har för motor och annan utrustning, vilket inte framgår av Båtguidens beskrivning.
  2. Läser själv en interaktiv kurs som kostar dryga tusenappen inkl. material.Ett stort antal övningsprov ger en fingervisning om hur mycket man har lärt sej och när det är dags att kontakta en examinator och skriva provet. Ska skriva om några dagar, men det ska nog gå bra. Kursboken är Fritidsskepparen av Sten Ramberg, och om man vill kan man fortsätta att läsa in teorin för Kustskepparen i samma bok - lite överkurs för förarintyget men bra att kunna. På längre sikt borde det självklart vara obligatoriska praktiska övningar i båt för att få båtkörkort, men det lär väl vara svårt att genomföra i dagsläget. Gjorde själv värnplikten so signalist i flottan, men det var urminnes tider sedan - låg faktiskt på jagare, om någon kommer ihåg den typen av flytetyg. På den tiden lärde man sig utprickningen genom ramsor som svart och slät i syd och väst, röd och rusk i nord och ost, men det gäller ju inte längre och dessutom så var det lite svårare förr, då prickarna ändrade utseende när farleden svängde. Idag är det åtminstone logiskt. Hur som helst med det - lycka till med båten och förarintyget!
  3. Har en fast tank på 120 l - eftersom jag inte haft båt med fast tank tidigare undrar jag bara om tanken bör vara fylld under vinterförvaringen för att slippa kondens?
×
×
  • Skapa nytt...