Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Ricke

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    54
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Ricke

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Vi har under många år lånat ett fäste som möjliggör något som annars vore i princip omöjligt. Vi stagar våra flytbryggor med 6 meter långa 2" galvade rör. När vi startar är röränden ca 4 meter upp och att då slå med slägga vore som sagt i princip omöjligt. Genom att fästa fästet först på en höjd som lämpar sig för slägga eller Cobra borrhammare kan rören drivas ned ett stycke i taget genom att man flyttar upp fästet vartefter. Nu till frågan och anledningen till detta inlägg. Vi får inte längre låna fästet och det jag söker är hjälp med var vi kan få tag i att själva köpa ett till vår båtklubb. Någon som vet?
  2. Nu är nya bryggan på plats. Så här blev det när endast lite markberedning återstår. http://www.skinnskattebergssmabatsklubb.se/?page_id=381 Stenkistan är en gedigen betongklump på 2x2x1,2m, alltså lite drygt 11 ton.
  3. Googla på Värmekniv så hittar du flera alternativ.
  4. Jag har passat frågan vidare inom styrelsen. Att alltid ha gjort på ett sätt behöver ju inte innebära att man alltid måste fortsätta på samma sätt. Jag googlade också runt lite på trä/betong bryggor och inser det intressanta. En avgörande fråga kan ju även vara kostnaden. En flytbrygga från Svenska Flytblock kostar enligt den prislista som ligger på nätet knappt 22000:- ex moms (2,0x7,55 10 BP-block)
  5. Vår planerade nya brygga kommer liksom de två äldre att inför vintern lyftas upp på land. Så har vi gjort sedan mitten på 80-talet när klubben startades. Det har med isen, varierande vattennivå och säkert gamla ideer att göra. Annars skulle det förstås vara ett intressant alternativ.
  6. Ok, dessa hade jag sett tidigare men det räcker inte att bara se, man ska inse också. Sannolikt går vi vidare med en planering utifrån den här skissen. http://www.skinnskattebergssmabatsklubb.se/wp-content/uploads/2012/09/Bryggor-Nya-1.pdf
  7. Ok, skena låter intressant, är detta baserat på egen konstruktion eller något som finns bland bryggleverantörerna (tror inte jag sett något sådant) Annars är ju det som jag ser som det största problemet, vid inpassning av bommar till flytbryggorna, att få dem att ej hamna på varsin sida om bryggskarvarna (undvika brytningar) och ändå få en god (maximal fördelning) Det vi tänker oss nu är 3 sektioner som kan ge oss 16 platser.
  8. Hej och tack, jag har lagt en beställning till biblioteket. Ska bli intressant.
  9. Har sökt runt lite på det här forumet och har även googlat en del efter info om hur man planerar för ny brygga och framförallt lämpliga bredder för bomplacering. Jag hade hoppats hitta någon form av hjälpprogram som kan användas till detta. Helst från någon leverantör av bryggor och bommar och allt som hör till för att på så vis se hur det blir med de rätta måtten osv. (Typ Ikeas köksplaneringsverktyg) Finns här någon som tipsa om något sådant? Eller hur gör man när man planerar för nya bryggor. I vårat fall är det ingen jätteanläggning som planeras utan vi behöver ca 15 platser till för vår småbåtsklubb Den här tråden från 2006 innehåller något som är åt rätt håll, hur stämmer de måtten med hur det brukar vara eller göras ? http://www.maringuiden.se/forum/;thread=129714&highlight=projektering Skrivet: 16 december 2006 - 12:40 Tacksam för hjälp!
  10. Jag monterade en sådan för några dagar sedan och precis som utlovats så får man avsevärt snabbare acceleration och båten planar mycket lättare. Första fullgaspådraget fick mig nästan att bli rädd, för att snabbt gå över i ett stort leende. Min båt är en Nora 16, trimaran med Mercury 60EFI
  11. ok men det intressanta är att jag skulle kunna välja en likadan modell som de övriga instrumenten jag redan har, nämligen Amega från Teleflex. Någon som har erfarenhet av dessa som visas enligt broschyren ovan?
  12. Tre båtar ligger och trollar nu på kvällen. När mörkret lägger sig ser jag den ena dra sig mot land och dras upp på trailern. Själv får jag bottennapp, tänder ankar-lanternan och brottas en stund med det trilskande draget men tvingas ge upp. Under tiden jag ordnar med nytt linlås hinner det bli ordentligt mörkt. Fortsätter min trollning nu med alla lanternor tända och funderar, vart tog den andra båten (ekan) vägen. Skitfiske i ordets rätta bemärkelse får mig att ge upp, stannar, tänder ankar-lanternan och plockar ihop fiskegrejorna. Tänder alla lanternorna och lägger båten i planingshastighet med riktning båthamnen, sjön är spegelblank endast ljusen från samhället speglar sig i den och jag tar en extra runda för att se om någon ligger och trollar i den nedre delen av sjön, då ser jag helt plötsligt den lilla ekan med två personer sitta i mörkret långsamt trollande. Jag gör en lov runt dem medans ilskan över att de inte ens har en ficklampa att tända lägger sig. Ingen olycka den här gången men det visar återigen hur korkat det är att ligga ute helt mörk när det är mörkt på sjön.
  13. Som jag skrev som svar i denna tråd http://www.maringuiden.se/forum/;thread=270120 öppnar jag en ny tråd för att om möjligt få in kommentarer till denna rätt så nya produkt http://www.v3instruments.com/pdfs/4029_GPS_Data Sheet.pdf Jag undrar alltså om någon har erfarenheter att dela med sig av. Den finns även som en Teleflex produkt och jag tycker det verkar vara en perfekt lösning som alternativ till Plotter eller ekolod med olika fartangivningsmöjligheter då man kan låta den vara ständigt monterad i fiskebåten som i mitt fall är en Nora 16 Fisherman. Instrumentet verkar kosta ca 80 US$ och givaren ca 120 US$ men det ska gå att använda andra givare bara de använder NMEA protokollet. Någon ... ? /Ricke Senast ändrad av Ricke | 22 juni 2011 | 20:58
  14. Hej Peter, Sedan 2010 finns denna http://www.v3instruments.com/pdfs/4029_GPS_Data Sheet.pdf Du kan även finna den som en Teleflex produkt Instrumentet verkar koa ca 80 US$ och givaren ca 120 US$ Jag tänker öppna en egen tråd för att få kommentarer. /Ricke
×
×
  • Skapa nytt...