Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Tarazer

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    70
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Tarazer

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svaren. Jag har bytt stift till nya men kommer inte ihåg vad det var för modell. ska kolla upp så det är rätt. Har nyligen tömt tanken och tankade i ny bensin igår. Så det är inget vatten i tanken och bränslefiltret är bytt. Visst är det gasen jag menar. Ska kolla upp om det räcker att skruva lite på tomgångsinställningen. Återkommer när jag testat detta.
  2. Hej! Har en Mercury 135 kh -1989 årsmodell. Den startar bra och jag kan dra ner choken nästan ända ner men om jag gör det så dör motorn. Har provat låtit notorn gå en stund så den blir varm men med samma resultat. Jag kan inte lägga i växeln så länge jag inte drar ner choken ända ner . Någon som har tips vad jag kan testa?
  3. Det är en bit att åka till Linköping där telefonen finns och jag vill se att den är ok innan jag köper nåt. Jag vet i alla fall en bra modell tack vare ditt tips, tack .
  4. Då är det alltså bäst att skaffa en platta som har 3G (Sim kortplats) + gps (vilket den borde ha när 3G finns), rätt? Fast om du ska ha med 3g blir din budget den dubbla helt plötsligt. Och det finns ingen anledning till att man skulle tappa gpssignal mitt ute på havet. Ska du långt ut på stora havet? Ska inte ut på något hav alls. Kommer åka i Hjälmaren.
  5. Då är det alltså bäst att skaffa en platta som har 3G (Sim kortplats) + gps (vilket den borde ha när 3G finns), rätt?
  6. Ok, Nu undrar jag vart du hittar hur mycket nits en platta har? Den plattan du länkat till kan vara okej om jag kan hitta en begagnad. Tyvärr är Nexus 7 lite för dyr och jag tror även en begagnad kommer ligga ganska högt ett tag till.
  7. Vad har du för budget? Eftersom jag endast ska ha den som "plotter" så vill jag inte lägga mer än under 1000Kr (för en ny).
  8. Hej! Är ute efter en surfplatta på 7" som har inbygd anten för gps. Det behöver inte finnas Sim kort plats så länge gps antenn finns och gör att jag kan använda typ Navionics app för navigation. Någon som har denna eller vet om det verkligen har en gps antenn (allt som står stämmer inte alltid har jag bittert fått erfara flera gånger). länk: http://www.mediamarkt.se/mcs/product/_ACER-Iconia-One-7-B1-750-151U-8-GB-Bl%C3%A5,90952,510650,2055467.html?langId=-16 Om någon har något annat att rekommendera är jag tacksam för hjälp att hitta nåt vettigt men billigt. Tack .
  9. Vad bra . Annars kan försäkringsbolagen vara kinkiga. Kanske du kan lägga upp en bild så man får se hela båten?
  10. Hej! Funderar bara över det du skrev i din första post om att förra ägaren inte visste båtmodell. Hade han ingen försäkring på båten? Vad jag vet så måste man då ange modell, men vad vet jag... är själv ganska ny inom båtvärden men reagerade på detta då jag själv fick veta av säljaren till min båt att det var en viss modell, och som tur var var det medlemmar här på Maringuiden som skrev att det var fel modell som säljaren angett till mig. Lycka till med båten
  11. Hej! Jag har haft en Buster och alla öppna båtar kan du få in vatten i när det blir för stora våger jämfört med båtstorlek. Att det skulle vara felkonstruktion har jag inte hört men visst kan någon enstaka modell blivit fel men då har den säkerligen och förhoppningsvis blivit återkallad. Jag var helnöjd med min Buster och ditt största bekymmer är nog mer att hitta en bra båt av en seriös säljare.
  12. Tack Kalle. Då vet jag att de inte funerar ihop. Frågan nu är bara om den kommer passa att sätta fast i tanken eller om man får göra om hål och annat.
  13. Halloj alla som följt och svarat i denna tråd! Ursäkta att jag inte skrivit här vad som hänt sedan sist men efter en livlig diskution med företaget så kom vi till sist överens och jag köpte båten. Var i mitten på Maj iväg och provkörde båten och motorn gick bra och inga större fel upptäcktes. Har den fortfarande på land hemma men ska snart sjösätta den. Jag har fixat till lite småsaker samt putsat upp den utvändigt och invändigt. Som tur är värkar det bara vara galonet som är slitet och fult. Som sagt så är jag väl inte helt nöjd med affären men ändå inte helt besviken heller.....än . Tack igen för alla svar och råd jag fått.
  14. Hej! Har en Bayliner och bytte ut mätaren då den dels var nästan oläslig p g a glaset (plasten) var matt. Tog även och monterade ur tankgivaren och kollade denna och mätte. Med Ohm mätaren så får jag följande värden: vid full tank 30 ohm och tom tank 122 ohm ( kan vara tom tank 30 Ohm men skrev inte upp i vilket läge flottören var i). Eftersom det är en amerikansk båt så ska väl värdet vara 30-240 ohm? Är det fel på givaren då jag även mätt på olika ställen ifall någon kontakt eller lödning är dålig. Samma sak med jorden. Annars verkar givaren fungera då den har 30ohm och sedan ett annat tal vid halvtank och ändrar sig vartefter jag flyttar flottören. Det som då inte fungerar ihop med givaren är min nya tankmätare som hela tiden visar full tank. Jag har kollat kopplingarna flera gånger men hittar inget fel. Även testat att byta plats på kontakterna ifall jag skulle ändå ha kopplat fel. När jag kopplar ihop jorden och mättråden på givaren så går tankmätaren till noll men inget mer händer även om jag flyttar flottören. Är en tankmätare från Biltema så den är ju EU och med annat Ohm vilket kanske ställer till det eller? Om det är givaren kan denna passa: http://www.marinshopen.se/Alla-produkter/txtSearch/tankgivare/ProductID/6401 Har mätt tanken och den är ca 16 cm djup, vilket borde göra att jag har någon liter tillgodo när mätaren visar tom tank? Vad ska jag göra nu?
×
×
  • Skapa nytt...