Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

vision_530

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om vision_530

  • Placering
    Kadett
  1. Kolla www.pelles-skinn.com under båtkapell, prisexempel. Beställde själv ett kapell till en 555:a för några år sen. Helnöjd blev jag.
  2. Har också en 90 hk 19 propeller och kan också inlägga att jag är mycket nöjd med den. Mycket bra dragkraft även med 4 personer i. Kolla även dessa filmer på youtube. Bella 530 med 115 optimax på.
  3. hej ! Har också en potta potti 335. Mätte den precis och den är ganska precis 30,3 cm hög i bakkanten. Tar du bort locket, ej sittringen, så blir den några millimeter lägre. Är i övrigt nöjd med den.
  4. Hej ! Jag är också i valet o kvalet att skaffa hydraulstyrning till min båt. Har nu en 90 hk på aktern och får ta i för kung o fosterland när man ska svänga, speciellt vid högre farter. Är lite sugen på erlandsons erbjudande för 4990 spänn. Får se om jag kan bestämma mig.
  5. Då kanske jag kan trösta med denna lilla historia. En yngre kille roade sig glatt för två veckor sen med farsan 8 meters vidunder i vår sjö. V8:an med piporna rätt upp i luften gjorde att det väsnades fruktansvärt mycket. Han buskörde på nätterna, skapade svallvågor nära bryggor så båtarna flög all sin väg, ja allt för att göra livet surt för båtfolket. Men så hände det som alla önskat. En solig lördag för en vecka sen drog kille båten i full gallopp upp på en ö, ca 20 meter från en brygga. Båten bärgades måndagen därpå, skadorna okända i nuläget. Men vi hoppas han har lärt sig något av detta, o tur att ingen oskyldig kommit till skada. Får man säga att man är skadeglad J
  6. Ett råd bara som ni säkert redan tänkt på. Spara på alla mail från köparen, liksom anteckna alla samtal,tidpunkter mm.. ifall snubben ballar ut helt eller ni vill gå till media. Fakta är viktigt. Stå på er !!
  7. kan bara hålla med. Har man som jag en flicka på 2 år så borde man fatta att de ska ha flytväst när de är vid bryggor. Varje gång vi ska ner till hamnen så är det flytväst på samt en sele. Okay, låter lite överdrivet men jag vet om hur mycket spring i benen ungen har. Har själv råkat ut för en drunkning när jag var lite så jag vet hur snabbt det kan gå. Jag hade dock tur att två grabbar plockade upp min illa snabbt.
  8. va glad jag blir för din skull !!! Har följt denna tråd från början o blir bara j-vla förbannad när någon tar annans egendom. Hoppas du får tillbaka den snart så du kan njuta av den fortsatta sommare ! Fortsatt trevlig sommar !
  9. hej ! läs denna tråd så får ni nog svar på en del av frågorn. http://www.maringuiden.se/forum/;thread=230043
  10. Jag var vid en hamn i sydsverige för en månad sen o satt o njöt av en glass vid den intillligande glaskiosken. Satt där o studerade båtarna då en större styrpulpetare, kring 7 meter kom in. Dubbla 100:are på aktern hade han också. Killen kör fram till trailerrampen tills det tar stopp. Sen går han upp o hämtar sin volvo o backar ner den. Kopplar en lina i öglan på båten o lägger den om dragkroken på bilen. In i bilen, plattan i mattan o drar upp hela båten, utan trailer, o sen iväg på grusvägen, med ett härligt skrapande ljud i hela hamnen som följd. Han parkerar sen båten på en gräsplätt en bit iväg. Jag vet inte om detta är något vanligt förekommande sätt att dra upp båtar på, men bara tanken att göra så med mim egen båt ger mig rysningar i hela kroppen. Kanske båten var förstärkt, vad vet jag, men den lär ju slitas hårt tycker jag.
  11. Jag ser bara mapsource karta i programet och på den visas de överförda Waypointsen. Har inte testat om det går att föra över sjökortet med. Jo jag håller med om att servicen inte är den bästa från Garmins sida. När jag köpte GPSen så mailade jag Garmin o fråga om det fanns någon kabel o köpa till eller hur man kopplar ihop den med en PC. Svaret jag fick från dem var: Nej !.... Precis vad man vill höra när man plöjt ner åtskilliga tusen i ny modern utrustning. Men tack vare en påläst återförsäljare så löste det sig.
  12. intressant debatt. Kan inte låta bli att kommentera. Jag har en bekant som jobbar med service av bla Mercury motorer o han är milt sagt förtvivlad över dessa lågprismotorer. Folk kommer till honom för att få motorerna fixade då de slutar fungera eftersom ingen annan serviceplats finns. ( inte i min region ialla fall ) Han var väl insatt i frågan då han drog den ena sorliga historien efter den andra i detta fall.
  13. Ang överföring till PC så har jag efter mycket fix fått det att fungera. Det är ganska enkelt bara man har ett program i PCn, ex MapSource. Obs, senaste versionen tror jag man måste ha. ver 6.1 kör jag. Själv har jag en Garmin 420s men samma ska gälla för både 420 o 5-serien. 1. Börja med att föra över ev data från GPSen till ditt SD kort. Det kan vara tex sparade rutter eller waypoints. Jag tror det är under menyn användardata..något i gpsen. Det står i manualen ialla fall. 2. Tryck in SD kortet i PCn. Öppna upp MapSource. Här kan du sen välja mellan send to device eller Receive from device. Väl tex recevice och du får över alla rutter, waypoint mm från ditt SD kort. Sen är det bara att börja mixra med datan i PCn. 3. När du sen vill ha över datat igen så välj send to device På detta sätt kopierade jag ett 100-tal waypoints o lite rutter från en polare o fick över dem i min GPS. Fungerar jättebra.
  14. Han har mallar till många båtkapell men för säkerhets skull så skickade jag honom mitt gamla. Det nya passade perfekt och det var mycket bra sytt.
  15. kolla www.pelles-skinn.net Beställde nytt kapell av honom för två år sen. Blev mycket nöjd med det, och till ett bra pris.
×
×
  • Skapa nytt...