Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

Kennemek

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kennemek

  • Placering
    Kadett
  1. Hej. Är det någon som har en bra länk till vettiga båttillbehör främst motordelar (Mercruiser) i Florida, Ft.Lauderdale/Miami området. Tackar / K
  2. Kolla med han som har SeaRayOV240 vid Preemmacken.
  3. Tjenixen! Oxalsyra är bra. MEN glöm ej skyddsutrustningen för dig själv ex. handskar o briller.
  4. Kolla med stroben att du har signal till stiften. Om så är, känn på dessa att de är varma.
  5. Tjena Berra! Får tyvärr säga att trimmen funkar. Kollade detta under drift (ifall ej kolvarna skulle vara täta). Båten ändrar läge. Syns på vattensprutet vid sidan och kölvattnet (samt att frugan höll på att trilla av). Tack ändå för tipset.
  6. Tack för engagemanget i frågan Patrik, jag återkommer om jag finner lösningen. Trevlig sommar.
  7. oj glömde svara på frågorna. ja 27kn-4600 rpm. Vikt framtill är inget nämvärt som kan påverka.
  8. Tjena gubbs tillbaka efter en pizza och en pilsner. Kollar vi motorn så gör jag varje år en driftprofil där jag mäter upp komp(varm motor), tändvinklar vid olika rpm etc. efter ett standard formulär OBS, detta göres när motor följer spec. Detta för att lättare hitta avvikelser vid problem enkelt att göra och till stor hjälp vid felsökning. Idag följer motor dessa värden. Slutsats motorn är u.a. Har en RF prop som reserv men den är för stor så max rpm stannar på 4200. Att prova med en annan prop än den som tidigare funkade verkar långsökt. Men i detta fall kan det vara en bra ide för det finns ju ingen logik.
  9. Tack för svaret Patrik, farten är kollad med GPS, trycklogg samt ekolodsgivaren dessa diffar på ca: 0.5kn. Proppen är helt ok. Vinklarna på drevet fick jobba en stund på varje läge 0 grader och utåt så det var inte som om jag satt och tryckte på drevknappen hela tiden. Om man tänker logiskt så är motor/båt helt ok. Med denna prop. gjorde båten 35kn förra året. Saken är att detta är riktigt skumt.
  10. Tjenixen här kommer en kluring. Båten-SEA RAY OV 240 motor Mercruiser 5.7 MCM (260 hk), alpha one ver 2 prop. al 17/15. Skrovet är ej beväxt utan helt ok. Trimplan helt uppfällda. Detta ekipage gör ca 24 kn vid 3400 rpm. Max rpm 4600 rpm. Och nu till problemet. Båtens toppfart 27 kn. ????????? Olika drevvinklar provade. Båtens last ca 500kg inkl. allt. Väder 25, vind 0-3m/s. våghöjd <0.2 m. Tackar för svar. Trevlig sommar.
  11. Svår fråga. Men ok. Ja det är enkelt. Kolla framför motorn i motorrummet. Kolla med Hummminbird.
  12. Hej. Har en fråga om någon vet något mirakelmedel för att rengöra galondynor? Dessa ska vara vita men är kraftigt smutsiga av diverse saker mest olje fläckar tror jag. Tackar för svar.
  13. Kolla Tarkett Wave, är av den typen med gumminoppor under kostar ca 100:-m2, en del handlare tar 200:- men ut pris ligger på ca. 100lappen, denna matta är gjord för altaner, balkonger etc.
×
×
  • Skapa nytt...