Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Ferronovum

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Ferronovum

  • Placering
    Kadett
  1. Nackdelen med att kapa i balken är att bilprovningen kommer att belägga släpet med körförbud. Du kommer då åka på en registreringsbesiktning av släpet och vad jag har hört så är inte de direkt gratis. Jag hade nog skjutit fram båten så långt som möjligt på släpet och ställt släpet lite på snedden i garaget. Sitter själv och ritar på ett varmgarage speciellt för båten. 4-5 meter brett och c:a 8 meter djupt.
  2. Hej. Måste bara säga att jag saknar ett riktigt bygge och här kommer den: S/Y Nybygget Spanade in den för något år sedan och fått några idéer själv som dessvärre ligger på is än så länge.
  3. Håller med om detta. Dessutom saknar jag crossreferenser. Att det är uppdelat i båttyp är inte så optimalt känns det som. Sitter själv med en motorbåt och ska hitta matnyttig info om installation av en solpanel eller solcell som vissa säger. De flesta motorbåtar har ingen solpanel medans nästan alla segelbåtar har en.
  4. Hej, Jag har en Örnvik 481 GTS som jag antar är större än din styrpulpetare. Köpte ett nytt släp till den, en Easyline 750 för c:a 10 tusen. Alla stöd på den är justerbara så man kan anpassa den utan problem. Jag har visserligen gjort om min lite: Sladden till bilen var lite för lång och släpade i så jag bytte till en sådan där spiral som man får när man hyr släp på macken. Satte även dit ett stödben så att båten kan stå i våg eller luta lite bakåt så vattnet rinner ur. Flyttade fästet som man satte kontakten i när man inte använder släpet till ytterkanten på stänkskärmen så man kan sätta den bakre kontakten där när man backar ner i vattnet. Hör gärna av dig om du undrar över modifieringarna jag har gjort.
  5. Enklast är väl ändå att blåsa av den med högtrycksträtten?
×
×
  • Skapa nytt...