Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Lilleolov

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    45
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Lilleolov

  • Placering
    Fänrik
  1. Jag köpte Gelcoatspackel med härdare och gjorde som det stog. (1-2%) Blandare runt, och kladdade i i det rundslipadehålet med maskeringstejp runt om. Tog bort maskeringstejpen direkt efter allt vad påkladdat. Slippade sen nästa dag (sista pappret var 1200) och efter det rubbing och vax. Blev skit bra, tyvärr lite fel färg men visst blev det stenhårt.
  2. TIPS: här har du en fin knopmätare! 49kr, om du har frågor så, fråga på! (om du inte har konto på tradera så kan jag hjälpa dig med det om du vill) http://www.tradera.com/Knopmatare_komplett_bara_att_satta_dit_kora_KLOCKRENT_-auktion-44704924 Senast ändrad av Lilleolov | 15 juni 2007 | 18:08
  3. jag har en fullt fungerande knopmätare med givare, runt 400kr tycker jag den är värd. någon som vill köpa? (helt komplett och även med belysning, den fula lådan går att byta ut utan problem eller om man vill montera den direkt i panel. siffror till 30 knop. Senast ändrad av Lilleolov | 15 juni 2007 | 13:56
  4. Jag kanske inte läst men, vad har du Hold knappen till? Sen så undrar jag, om jag har ett skiljerelä från skyllermarks hur kopplar jag då? har det någon betydelse?
  5. Det där med en stor fin badbrygga bak har alltid lockat mig, och nu är det möjligt. haha ;-) jag tror nog inte att det blir någon inombordare på flippern, jag tror jag lägger pengarna på en större båt istället om jag får välja. å andra sidan så behöver det inte kosta så mycket: http://www.blocket.se/vi/11690819.htm?ca=11_s I första hand så ska vi göra om sportbåten, men vem vet det kanske är så lätt att man bygger om flippern också, dock så är det svårt att hitta en kompakt, billig, lätt, motor. jag menar 130 hk känns dödligt frestande att testa men jag tror inte det fungerar bra alls. man vågar inte åka mer än 35 knop med flippern. va tror ni?
  6. Haha, nä i flipperna ska det inte bli inombordare, om det inte går så smidigt när vi bygger i andra båten att det kliar i fingrarna. kanske denna i flippern =) http://www.blocket.se/vi/10461561.htm?ca=11_s ser ..tung ut men kanske skulle funka. haha --------- Är det något man ska tänka på när det gäller motorfästen etc. jag menar båten som vi bygger om har ju inga gammla motorfästen. Senast ändrad av Lilleolov | 12 juni 2007 | 19:09
  7. Kul sida att läsa lite projekt med mycket bilder, (något jag saknar här på MG). Dock så slutför han inte bygget på boatlife.se, det var till lite hjälp, men jag skulle vilja ha mer bild & info på ett helt bygge innan jag ger mig på det själv. Senast ändrad av Lilleolov | 12 juni 2007 | 11:37
  8. Båten vännen har är en liknande joker av kanske lite större slag. det satt en gammal och trött 150hk på den när den blev snodd och inombords motorn som ligger i garaget är ca 130hk men kanske lite tyngre, men också mycket piggare. (Det är inte samma båt som på bilden, men liknande) tack för alla svar, det ska nog fungera det här, om ni har nå mer och tipsa om, tveka inte och skriva =)
  9. Jag skrev inte vattenjet. Alltså jag vill inte bygga om en utombordarmotor, utan en vän har en inombordarmotor och även en litet sportbåt, hans utombordare blev snodd och han funderar på att då sätta i sin motor som ligger hemma i garaget, dock så har ingen av oss någon erfarenhet av detta så lite tips och trix samt gärna mycket bilder på liknande byggen skulle uppskattas. jag menar, det är ju kanske inte så svårt, bara platsa igen och borra lite hål och sätta i motor, men det kommer nog bli problem, och dom problemen kan man undvika om man är påläst. Jag vill alltså läsa på, men har inget att läsa.
  10. ja självklart kan man göra det, men min fråga involverar en inombordsmotor. mer proppeller, inte vattenjet. någon som har några smarta lösningar?
  11. Mercruiser 5,0-5,7L V8 3 knä Pris 3990 kr /sida ALLA våra limpor säljes med packningar och bultar. http://www.blocket.se/vi/11979501.htm?ca=11_s Johns Båtmotor Senast ändrad av Lilleolov | 11 juni 2007 | 14:24
  12. Jag hittade en sida http://www.hilmersson-racing.com/start.asp?show=e (Gå in på övrigt) Dock besvaras inte min frågor. Ingen som vet någonting om detta? Ni kan väl i varje fall tipsa om var jag kan fråga någonstans, någon här borde ju veta någonting.
  13. Jag fick en förfrågan från en vän att ta reda på hur man bygger om en båt från utombordare till inombordare, min gissning är väl ganska dålig men i korta drag så: * Plastar man om akterspegeln. * Kollar/sätter drever/propeller axeln i rätt höjd utanpå båten. * Gör fästen och montera motorn ihop med drever/propeller axeln på insidan. Är det svårare än så? Hur fungerar styrningen, avgaserna etc, frågorna är många. Skriv gärna en rad och tipsa gärna om sidor med guider, med mycket bilder om folk som gjort detta, skulle gärna vilja ha erfarenheter från er också samt åsikter. Va tror/tycker ni?
  14. haha, ja så kan man ju se det om man vill. eller så så har jag ingen anning om vad båten väger och går efter vad som står i alla papper. alltså tom båt med en 75hk ca 250-270kg med mig, soppa, batterier, packning etc så är det ca 500-600kg
  15. det är ju det jag gjort. 75 / 250 = 0.3 sen kanske man ska räkna så här istället: 75 / 500 = 0.15 för packning och frugan väger =)
×
×
  • Skapa nytt...