Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Uffe70

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    124
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Uffe70

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Hej. Jag undrar om någon har någon ritning på rodergenomföringen på en albin 25? Min tar in vatten där och som jag minns det från när jag bytte propeller så fanns där egentligen inga tätningar, vilket förbryllar mig. Hur ser det ut där egentligen?
  2. Då passar jag på att fråga om någon känner till någon som utför inplastning av båtar i göteborg? Den enda jag hittade var Ompack och ett samtal dit gav beskedet att de säljer utrustningen för inplastning men de utför inte jobbet själva. Finns det kanske någon här på forumet som äger utrustningen och kan tänka sig att hyra ut den?
  3. Huvudet på spiken. Det är en ren reflexreaktion i vår nation att börja yla efter förbud, register och övervakning så fort en företeelse inte faller precis inom de egna mallarna. Jag menar herregud, först har vi bodström som skulle dreglat om han satt i den tyska administrationen på 30-talet. Sen får vi en liberal regering och i min enfald tror jag att det skall lugna ner sig med övervakningsivern. I stället blir det ÄNNU värre? har NÅGON politiker satt sig ner och funderat över exakt hur stort terroristhotet mot sverige egentligen är? Hur många människor har dött av terroristattacker i europa de senaste 10 åren? Kan det vara 500? Hur många har under samma tid dött i trafikolyckor? en halv miljon kanske? hur många har blivit mördade av inhemska förövare? hur många har dött i aids? Hur många terroristattacker har sverige råkat ut för på sistone? Jag tycker mig minnas någonting vid västtyska ambasaden 1976. 32 år sedan. Lite jävla perspektiv vore av nöden. Jisses vad offtopic det blev
  4. Tyvärr ett alltför vanligt tankefel hos den svenska fårskocken med sin blinda myndighetstilltro. Bääää.
  5. Den här tråden är ju lysande. Fan att man redan slängt i båten.
  6. Tja, om gästhamnen i fråga har specifika platser i form av y-bommar eller så så ser man att en plats är ledig genom att där inte ligger någon båt. Många gästhamnar har dock inte så tydligt utmärkta platser utan man får hitta en lucka och knö sig in. Vad gäller bedömningsfrågan: får jag plats här eller inte så är jag rädd att jag har ganska svårt för att bedömma det själv. Jag brukar fråga folket på båtarna jag tänker klämma mig in emellan: kommer jag in här eller? Genom att göra detta utgår jag kallt från att människorna jag frågar har mer erfarenhet / Bättre omdömme än mig, vilket möjligen kan vara en chansning. Men skall sanningen fram hände väl detta mest den första säsongen. Vad gäller tillägningen beter sig de flesta som totala puckon allt som oftast i den situationen så det är bara att bita i det sura äpplet och skämma ut sig. Något skoj skall väl de som redan är tryggt förtöjda ha att titta på. Ta det bra lugnt så att eventuella tabbar inte leder till skadade båtar eller ännu värre, skadade människor. Min erfarenhet från mitt första år (2002) är att folk är mycket förstående för nybörjarfumlighet. Jag misstänker att den förståelsen minskar drastiskt om man ränner in i deras ögonsten i 20 knop dock. Senast ändrad av Uffe70 | 04 juni 2008 | 12:21
  7. En av mina lanternor hade lagt av när jag testade i går. Tog 10 minuter att gå bort till SeaSea och köpa ny glödlampa. Vinner jag med den historien? Men allvarligt talat får jag ont i huvudet bara av att LÄSA era historier. Kanske läge för en slöfock som mig att sälja av båten innan något allvarligt inträffar.. Hoppas att allt löser sig för er i alla fall.
  8. Jag måste ändå ifrågasätta uttrycket få fina dagar Vart bor du egentligen? Här har det varit kanonväder i stort sett hela tiden i en och en halv månad nu. Som göteborgare är man ju van vid helt andra förutsättningar men det är bara att tacka och ta emot. Sjösätter idag förresten.
  9. Jag hoppas på att en lång rad av usla placeringar för sverige skall göra så att den värsta melodifestivalhysterin lägger sig. för 10-20 år sedan var det melodifestival en kväll varje år. Dagen efter stod det med krigsrubriker: FEL LÅT VANN och det var liksom allt. Det var lagom. Nu håller själva tävlingen på i 2 månader och hysterin börjar byggas upp ytterligare 2 månader innan. Finns det inte längre något som helst sinne för proportioner i landet lagom? Det handlar ju faktiskt bara om ett 30-tal riktigt usla låtar som tävlar om att få tävla med 25 andra, lika jävla usla, låtar.
  10. Det är väl inget att vara bitter över? Saker kostar vad folk är beredda att betala. Så fungerar ett marknadsekonomiskt samhälle. Det är ju i själva verket grundpelaren i sagda samhällssystem. Om tillräckligt mycket folk helt enkelt inte köper de dyrare alternativen så kommer priserna sjunka. Vi har alltså endast oss själva att skylla. Sedan finns det ju som sagt ofta billigare alternativ. Det står alltså var och en fritt att köpa svindyra prylar på hjertmans eller billigare alternativ på biltema. Till min gamla 7 knops båt är det valet mycket enkelt. hade jag haft en svindyr högprestandabåt så hade valet antagligen sett annorlunda ut.
  11. Båtar är precis som motorcyklar ett fritidsintresse, en hobby. Folk är beredda att lägga idiotpengar på sina fritidsintressen. Prylarna kostar vad folk är beredda att betala. Svårare är det inte. Jag är både hojåkare och båtägare och det är precis samma symptom. ett bromsok till min förra hoj kostade 10.000:- och det var 8 år sen. Man får väl börja langa knark för att finansiera eländet.
  12. Sicken skit. Här rände jag iväg till en Shell-tapp på landbacken och fyllde jeepdunken. Nåja, det var bara 20 liter och dom lär väl gå åt ganska snart. Sedan får det bli sjötappar för min del. Helst shell eller statoil ntar jag även om man nog kan misstänka att de andra firmorna tänker likadant och inte hivar i RME i sjödieseln.
  13. Rent utseendemässigt är jag ganska såld på fairline. Kan inte påstå att jag egentligen vet något om dem eftersom de ligger utanför min prisklass dock. Sedan vill jag, rent praktiskt, egentligen inte ha en större båt än ungefär 30 fot. Så där är mitt långsiktiga mål. Att äga en hyffsat ny och fräsch 30-fotare av än så länge okänd modell. Fördelen med denna blygsamma målsättning är att jag räknar med att faktiskt nå den. det tar väl en 5-10 år till men till slut så.. :-)
  14. Det här var en aspekt på tankandet som jag aldrig tänkt på. Orolig som jag nu blev undrar jag om någon, på rak arm, kommer ihåg vad sjömackarna vid Marsstrand är av för model Jag får för mig att det är shell. Är det bara önsketänkande? EDIT: Glöm frågan. Jag har kollat själv och inte fan var det shell. Verkar knappt finnas några på västkusten. Det blir till att plocka fram jeepdunkarna Senast ändrad av Uffe70 | 16 maj 2008 | 10:10
  15. Ja absolut. ursäkta konstapeln, är konstapeln på dåligt humör eller kan man ta sig en pilsner?
×
×
  • Skapa nytt...