Jump to content
Friday 02 June 2023

Sahlback

Medlemmar
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Sahlback

 • Rank
  Kommendör 1. graden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 5 säsonger med ca 50 övernättingar senare är vi fortfarande väldigt nöjda med båtvalet. Förra säsongen installerade jag en Akterpropeller, samma som sitter fram, Sleipner SE40 samt en fjärrkontroll till Autopiloten så vi kan sitta fram på soldynan och styra vilket fungerar alldeles utmärkt. Tar upp min gamla tråd för att kolla om det finns någon mer på maringuiden som köpt Greenline så man kunde dela lite erfarenheter.
 2. Här finns massa tester på Mercruiser:www.mercurymarine.com/engines/inboards/sterndrives/mpi5l_test.php Jag kollade in några på V8 5,0 mpi (eftersom jag är ägare av en sådan sedan 3 dagar) och det verkar som att motorn drar ungefär lika i både 1000 och 3000 varv. Dom testar varje tusental men jag hade gärna sett test på tomgångsvarv (ca600), 5 knop och vid vilket marschvarvtal som är snålast. Jag tror på mer än 3000 på dom flesta båtar pga lite bättre planing i högre fart. Om ni vill räkna om t.ex. Mph till knop enkelt så kan man göra det med Google. Skriv t.ex. 23,4 mph in knots direkt i sökrutan. Går att räkna om allt möjligt där. Senast ändrad av Sahlback | 11 september 2007 | 00:21 Senast ändrad av Sahlback | 11 september 2007 | 00:31
 3. Hej. Jag fiskar upp tråden och hoppas få liv i den. Håller på och undersöker vad som kan göras för att hindra att det växer på propellern. Min båt: En Greenline 33 med rak axel och 5-bladig bronspropeller, en anod på axeln och en vid propellermuttern. Hemmahamn på Öckerö, västkusten. Någon på kryssarklubben tyckte jag skulle prova utan anoder i första läget, om inte det räckte så föreslog han att förkoppra propellern. Finns ett ställe på Hisingen som gör sådant. Ringde min säljare som avrådde att ta bort anoderna. De sitter där av en anledning. Såg också på båtmässan i Göteborg ett ultraljudsystem som ska hålla hela botten ren. Det finns 5 företag i Englad som har börjat tillverka sådana. Här en länk till en svensk återförsäljare: http://www.vikingyachting.se/Webshop/B%C3%A5tm%C3%A4ssan/SonicShield/SonicShield-II-AC/DC.aspx Någon jag talade med ifrågasatte om detta även skulle klara att hålla propellern ren. Svårt att veta hur effektivt det är. Ganska magert med dokumentation när man googlar än. Så kära båtvänner, ge mig vettiga råd! En ren propeller är viktig för mig, särskilt när jag kör med elmotorn där maxfart är 5 knop.
 4. Om det är olagligt att åka med en båt berusad så borde bötesbeloppen på några färjor under en sommar motsvara Greklands stadsskuld. Hoppas politikerna i så fall sänker bränsleskatten med motsvarande summa. Näjustdet, vi måste ju betala deras fester.
 5. Vad spelar det för roll om hon kan köra båt eller inte?
 6. Jag råkade ut för dom härom året och fick fartböter för att jag översteg 7 knop, vilket var i sin ordning men det var ett rent misstag av mig. Det som störde mig var att jag aldrig före eller efter har sett dom där men det året hade femman TV nån J-A skitserie så en idiot skulle filma alltihop och sända på TV. Allvarligt talat, hur seriöst känns det? Hade gärna kölhalat svinet med tv-kameran i det läget och att KBV bara jobbar när TV filmar känns så jäkla oseriöst.
 7. Lagen anser alltså att de utgör en fara när hon har kanske 1 knops fart och han säger något till henne, men situationen hade ju varit exakt densamma om båten hade klarat max 14 knop. Det här är så löjligt så man skäms å polisens och lagstiftarnas vägnar, dom verkar ju inte ha vett till det.
 8. Jag har blivit dubbelt debiterad för Sveriges sjökort i Seapilot-Appen. När jag laddade ner den i min andra iPad kom det vanliga meddelandet upp, den är redan betald eller vad det brukar stå men sedan kom ett mail att dom har dragit 289 kr en gång till. Det har aldrig hänt förut med något jag har köpt på iTunes. Någon mer som har råkat ut för det? Har mailat både Sjöassistans och svarat på iTunes-kvittot men inte fått svar än. :/
 9. Nu har jag Navionics, iSailor, 88SEA och Seapilot i min padda och i daxläget utnämner jag Seapilot till klar vinnare! Bäst kartor, AIS, väder, bättre funktioner och inställningar. 88sea tyckte jag verkade kul med Autoroute och 3D men jösses vilken bugsoppa, det klarar inte ens program-växling utan att tappa bort allt. Pengar i sjön, inte för sjön. ISailor är prisvärt.
 10. Vartannat år tror jag. Har råkat ut för en sprucken en gång med förstörda knutar och 13000 kr ut från kontot. Annat drev visserligen men gummi åldras väl lika.
 11. Det är ju ett forum och inte ett uppslagsverk så nya trådar ibland även om ämnen som har varit uppe innan är mest trevligt tycker jag. Visst kommer många att vara lite småsura till sinnes efter den här sommaren. Vädret har ju faktiskt periodvis varit piss och skit. Den här veckan till exempel när nästan alla återvänt till sina jobb så strålar solen vackert på himlen ända fram till lördag, då ska det regna rejält igen. :/ Men att ta ut sin frustration på andra är dåligt, dom flesta av oss sitter ju i samma båt.
 12. Låter som grejer som ska testas i helgen. Tack för tipsen!
×
×
 • Create New...