Gå till innehåll
söndag 19 maj 2024

anylen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om anylen

  • Placering
    Kadett
  1. Ja onekligen, men nu har ju dessvärre 'DieselDoris' (trots sin otrevliga och nedsättande ton) en poäng här. Uppenbarligen får man passa sig noga för hur man uttrycker sig även på fredliga forum. Vad jag egentligen borde ha skrivit är att moderna turbo-dieslar producerar mindre överskottsvärme. En effekt av att avgaserna återcirkuleras, bl.a. Den som vill veta mer får googla.
  2. Jag noterade liknande symtom på vår D3 i år och har reagerat på att temperaturen rört sig i ett stort spann, speciellt kring vår och höst när vattnet var kallt. Jag har däremot inte kommit fram till att det skulle röra sig om något onormalt egentligen. Verkningsgraden i en modern diesel dom D3:an är ju dessutom ganska hög vilket resulterar i lägre temperatur. Ska tillägga att vi har vattenberedare och använde förmodligen gångvärmen. Senast ändrad av anylen | 15 december 2010 | 21:56
  3. Runt Årstaviken finns ju flera Klubbar som har vinterplatser.. http://www.ghbk.se/GHBK/Varvet.html http://www.assaren.nu/ T.ex.
  4. Hej, för tydlighetens skull så vill jag vara tydlig med att detta inte är mina subjektiva personliga värderingar. Förmedlar man båten via mäklare så gäller Konsumentköplagen och den är rätt omfattande och oftast till köparens fördel. Det kan man ju tycka vad man vill om, och som tidigare nämnts så har man förmodligen olika uppfattningar om man är säljare eller köpare. Det betyder ju däremot inte i detta fall att en 22år gammal motor ska ersättas med en ny och självklart gäller det inte alls om köparen varit oaktsam. T.ex. kört motorn utan olja, kylning etc. Eller t.o.m. medvetet kört sönder motorn. Även om detta är osannolikt men inte otroligt. Om affären hade gjorts mellan privatpersoner så hade läget varit ett helt annat.
  5. Hej, du kommer från Mälarhållet antar jag och vill helst slippa slussa ut i Saltsjön? SSS http://www.stockholmssegelsallskap.org.se/ har några gästplatser i Västerbrohamnen som ligger just vid Västerbron i Riddarfjärden på Kungsholmssidan. Några av restaurangerna längs Norr Mälarstrand har dessutom bojplatser, restaurang Kungsholmen och Mälarpaviljongen t.ex. Båda är väl värda ett besök. Kolla http://www.kungsholmen.com/ och http://www.malarpaviljongen.se/ Annars finns det ju ett par Gästhamnar på Djurgården också bl.a http://www.navis.se/ och http://www.wasahamnen.se/next.html Att 'fulförtöja' mitt i Stockholm är inget jag skulle rekommendera, men å andra sidan tror jag inte att man blir bortkörd om man ligger en natt någonstans. Jag skulle vara mer orolig för annat bus.
  6. Ja, konsumentköplagen kan ju ge vissa ledtrådar: Utan att känna till hela storyn så kan ju följande stycken vara tillämpliga i detta fall: 'Lagen gäller även i fall då säljaren inte är en näringsidkare, om köpet förmedlas för säljaren av en näringsidkare. I sådana fall svarar både näringsidkaren och säljaren för säljarens skyldigheter enligt lagen.' och 'Ett fel som visar sig inom sex månader efter det att varan avlämnades skall anses ha funnits vid avlämnandet, om inte annat visas eller detta är oförenligt med varans eller felets art.' Detta kan gälla även om vara sålts 'i befintligt skick'. Men man kan möjligtvis luta sig mot 20 § 'Frågan om varan är felaktig skall bedömas med hänsyn till dess beskaffenhet när den avlämnas. 'med tanke på att motorn är 22 år gammal. Lycka till
  7. Grundig har en 12V-modell, Vision 2, som tål att tittas på, finns i flera storlekar 16-22 och med eller utan DVD. Har USB för Film och musik, http://shop.onoff.com/ProductSheet.aspx?prd=21709661 /Anders
  8. Mardrömskunder kan nog fylla en egen tråd Christer nämner säsongsbetonat arbete, det påminner mig om en sak som förundrat mig länge och det är det faktum att många stänger helt under flera veckor mitt i sommaren även lite större varv. Jag förstår att även mekaniker vill ha semester på sommaren som alla andra men å andra sidan det är ju lite som om SkiStar skull stänga på Sportlovet för att dom vill åka skidor.
×
×
  • Skapa nytt...