Jump to content
Friday 02 June 2023

kreta

Medlemmar
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About kreta

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. kreta

  Drevoljelarm

  Hej igen, jag har provat ovanstående men inget larm hörs. Kan det vara larmdonet som är fel på? I så fall hur kan jag kolla det?
 2. kreta

  Bränslenivå

  Har Smartcraft varvräknare som visar lite för lite bränsle i tanken än vad det verkligen är. Är det någon som vet hur jag kan justera visaren? Jag blir inte klok på beskrivningen från Mercruiser.
 3. Skruven som håller remspännaren på plats sitter benhårt. Motor är en Mercruiser. Cummins QSD och jag vill byta remspännaren Tips på hur jag kan få loss skruven. ? Tack på f.hand
 4. kreta

  Yamaha 4hk

  Har en Yamaha 4 hk som är svår att starta då jag haft motorn i tilt läge. Finns det någon flottör i underhuset( mekanisk eller elektronisk) som fastnar i stop läget och påverkar start proceduren? Motorn är alltid svårstartat då jag har tiltat motorn ovanför vatten ytan vid parkering och sen i rätt läge försökt startat den. Är det någon med samma problem?
 5. kreta

  Drevoljelarm

  Tyvärr så sitter ingen brytare på locket. Sensor sitter i botten på behållaren.
 6. kreta

  Drevoljelarm

  Hej, jag vill kontrollera att larmet går om oljan i behållaren till drevet tar slut. Finns det något sätt att testa givaren?
 7. Nej, de är nya och har hört att fler som har denna motor och har samma problem
 8. Har cummins 4,2 . När jag kör över 2000 varv kommer svart damm från drivremmen som smutsar ner hela motorrummet.är det någon som har tips på hur jag kan få stopp på det? Har ni samma problem med ovanstående motorn?
 9. kreta

  Cummins Flusch

  Har två cummins 320 h som behöver renspolats efter några år i saltvatten. Är det någon som har gjort det och i så fall vad använder man för att rengöra kalk och saltavlagringar? Tänkte undvika att göra det på mekanisk väg. Bara fluscha.....
 10. kreta

  Elpanel

  Har en Scheiber panel AC/DC och på den finns bla en knapp som heter Negative Jag måste trycka på den för att elen skall fungera. Är det någon som har motsvarande? Finns det instruktions bok? Har nyligen köpt båten....
 11. kreta

  Prestige 38

  Tack, vem är det? Jag har tyvärr inte hittat någon som har malarna till dessa.
 12. kreta

  Prestige 38

  Hej, jag letar efter solskydd ”covers” till rutor på min Jeanneau Prestige 38. Är det någon som har någon tips?
 13. kreta

  Svart pulver

  Har en QSD 4.2 och får svart pulver i motorrummet. Antar att det kommer från drivremmen. Är det någon som har samma bekymmer ?
 14. kreta

  Drevolja

  Tack, Skulle inte oljan vara brunaktig då? Då jag kör på låga varv (1700 varv) händer det inget.. Bara när jag matchar (3000 varv) rinner oljan ur behållaren. Jag har inte fyllt upp behållaren med olja enlight anvisningarna (ända upp till markering) och ändå trycks oljan ut.
 15. kreta

  Drevolja

  Har en Bravo III drev med en olje behållare i motorrummet. Drevoljan rinner över från behållaren. Det verkar som oljan i drevet blir mer och trycks ur locket i behållaren Vad kan det vara för fel?
×
×
 • Create New...