Jump to content
Friday 01 March 2024

Niklas63

Medlemmar
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Niklas63

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Va roligt att jag kunde hjälpa till, du fick till det riktigt snyggt.
 2. Har skannat in hela manualen nu. Skickar filen alternativt en länk på din e-post så den var lite för stor för att lägga upp här så har du lite rolig kvällsläsning 🙂
 3. Till min Nimbus 310 coupe från 2001 följde det med en manual. Se bild på innehåll i manualen.
 4. På min 310 sitter det en säkring bakom panelen för strålkastaren. Ta bort de 2 skruvarna på panelen och dra ut den lite försiktigt så bör du se en säkringshållare. Det är kopplat så att lampan inte kan styras med joysticken förrän lampan är påslagen. Att demontera instrumentpanelen vid ratten är väldigt enkelt och ger dig en bra överblick om du måste felsöka ytterligare. Knapparna uppe till vänster är jag rätt säker på att de styr instrumentbelysningen.
 5. Funderar på att bygga skåpet i ruffen för att få mer förvaring. Är det nån som skulle kunna hjälpa mig med att ta några närbilder som visar lite bättre hur det skåp som är original är uppbyggd på in- och utsidan?
 6. Så här blev det med en list/ram runt lådorna.
 7. Det är en ganska komplex form, mått kommer inte att hjälpa dig. Enklast är att du ritar av utrymmet där locket sitter och drar bort ca. 3mm runtom och gör en prototyp typ i wellpapp för att testa att den passar. Ta med dig denna prototyp till en glasmästare som kan ta fram en glasskiva i härdat glas utifrån din prototyp.
 8. Köpte artikelnummer: SKGS-0220492 https://m.bildelaronline24.se/stark/8156316
 9. Japp men man kan säkert köpa ännu starkare med fördel.
 10. Jag har köpt gasfjädrar 380mm lång, 140mm slaglängd och 110N.
 11. Är standard från 2008 årsmodell
 12. Stommen fick anpassas några millimeter i bakkant då den stöp men annars passade den fint. Nu kvarstår att sätta en list runtom. Återstår att se om tryck-öppna lådorna håller sig stängd vid sjögång.
 13. Lite bilder på vad jag gjort hitintills. Anpassat ikealådorna till rätt bredd genom att kapa skivan i botten och metallbakstycket. Byggt en trästomme som målats vit. Monterat skenorna till lådorna i stommen. Tillverkat lådfronter från teakplanka 12x145 och monterar dem på lådorna. Till helgen planerar jag att kapa hålet i båten och montera in stommen. Därefter ska det monteras en teaklist runt lådorna som täcker skruvarna som håller i stommen.
×
×
 • Create New...