Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

hjalleman

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    33
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om hjalleman

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har Dovado hemma och den funkar kanon. Den är ungefär i storlek med en tändsticksask av mellan storlek. Det finns ju en uppsjö av olika mobilladdare som bör funka att göra om den kräver endast 5V/DC.
  2. Personligen skulle jag ta HR:en Har kört båda och jag tyckte att den kändes bättre. (Är väl lite färgad då jag har en HR 510 med en Yamaha 100 på ). Med en 90 på så bör den närma sig 40 knop.
  3. Jag använde VC17 på Min förra båt, en flipper 575ht med mercury 115hk. Hade inget att klaga på. Mvh Magnus
  4. Har nu sökt runt lite och hittat en leverantör som hade riktigt bra koll på grejorna. Jag kan starkt rekommendera Marinplus. De håller till vid Pampas marina. De har två olika tillverkare av kablarna man behöver. http://www.marinplus.se/
  5. Är det någon på detta forum som kan säga mig om Lowrance nmea kabel till yamaha också passar till Raymarine ?? Hittar ingen info om vad jag ska ha för kabel. Mvh Magnus
  6. Hrrmm.... Precis som ni skriver så gjorde jag en lite räknemiss. Jag räknade utväxlingen till 2,03 istället för 2,3 därav så fick jag 23% i slip. I alla fall så har jag fått tag på en nästan ny Black steel (gått endast en dag) som jag ska prova i sommar. Är dock riktigt sugen på en PRO SERIES men de är så J...a dyra.
  7. Hej. Jag har en HR 510 och är mycket nöjd med den. Har i princip ingen kritiskt att säga om den. Måste nog säga att jag håller den högre än Ryds, och ja jag har kört ryds. Det är inga problem för mig att stå upp och köra. Mvh Magnus
  8. Ja det är slippvärdet. 5950 rpm 39 knop 21 propp (alu)
  9. Halloj. Jag har en HR 510 med en Yamaha 100 årsm- 2010 på. Allting fungerar kanon, men jag är lite missnöjd med propellern, det sitter en alu-propp på nu och jag har räknat ut att jag har ett slip på ca 23 %..... Är inte det lite väl mycket ??? Hur stor skillnad skulle det göra med en RF-propp på ? Tex en Black Steel. PS. Botten är ej målad och den är ren. DS Mvh Magnus
  10. Jag monterade en liten förstärkare i överkant på facket på vänster sida, sen kopplar jag telefonen eller mp3-spelaren till den. Högtalarna monterade jag i pulpeten framför mig i knähöjd ungefär. Fungerar mycket bra.
  11. Tyckte också det var kanon, härligt väder också. Grabben saknade dock de radiostyrda båtarna som det stod om i programmet. Kändes som om Wellmax hade tagit hem det hela om det inte hade varit för olyckan. Sa*an vilken smäll det måste ha varit vid den andra olyckan när Fazza båten körde över de andra norskarna.
  12. Vet inte vad tekniken heter men det funkar med en vanlig färgspruta om man ställer ner lufttrycket. Hur mycket får du pröva dig fram till.
  13. Inte om man kör den som efterfordon. Alltså med LGF triangel. Eller har jag fel ??
  14. Först och främst bör du väl kolla vad ekolodet har för strömförbrukning och sedan tänka på hur länge du har tänkt vara ute, räkna då på längsta tänkbara. Räkna om förbrukning mot ett batteris Ah så får du ungefärlig storlek på batteriet.
×
×
  • Skapa nytt...