Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

Kaptenbloja

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kaptenbloja

  • Placering
    Kadett
  1. Bara om båten finns med i fartygregistret. Oftast bara båtar över 12 x 4 meter har jag för mig. Annars är det bara att byta.
  2. Hej, Har en Raymarine c90w plotter och en M-Tech MT500 AIS VHF. Har kopplat in vhf,n till plottern via nmea 0183 för att få ut ais på plottern och ut från plottern för att få kordinater på vhf,n. Jag får ut kordinaterna till Vhf,n men ingen AIS till plotter. Har hållt på i dagar med detta och provat olika kablar o inställningar men får det inte att funka. Finns det någon som är haj på detta och har nåt tips?
  3. Hade samma problem. Lite korkat men efter en hel dels felsökande visade det sig att reglaget inte stod helt i mitten (neutral) och därför ej ville starta motorn Bara ett tips
  4. Jord eller - eller 0V är samma sak så borde funka om du kopplar svart kabel på minuspolen. Har du mätt vad du får genom reglaget? Konstant matning 12VDC (röd) har man väl för att inte dra för hög ström genom reglaget och använder de andra tåtarna till styrningen.
  5. Har läst en del resentioner om den nya serien och verkar som nya serien har fått betydligt bättre omdöme när det gäller seglings egenskaperna i alla fall.
  6. Håller med, har själv efter mycket velande slagit till på en B32. Kollade på blocket innan. Fanns en 32'a (nya modellen) till salu och den kostade lika mycket som en ny med samma utrustning!! så det var inget svårt val. Beställde också under hösten för att få rabatten. För ca 2500 kr får man vinterförvara båten på varvet i tyskland för att levereras i april till bavaria i sverige. Det som känns lite oroligt är att betalningen för båten måste göras när den är klar från varvet d.v.s mitten på december. Har kollat med bavaria och det man får från dem som ägarbevis är en kvitterad faktura på bellopet. Vad tycker ni på MG? Räcker det eller ska man kräva nåt mer typ ägarbevis eller liknande. Är ju inte kul om bavaria skulle konka och båten försvinner i tyskland innan man en har sett den
  7. Hade samma problem med en Evinrude 40 HK. Var fjädern som öppnar ventilen på tanken som blivit dålig (en fjäder som trycker på en kula som i sin tur trycker in piggen på ventilen och öppnar ventilen). Bytte koppling på slangen och funkade klockrent efter det.
  8. Lite nyfiken bara, hur förvarar du båten i sjön under vintern? Går själv i dessa tankar.
  9. Tackar! Båten är helt ny från fabrik. Det var därför jag undrade om det verkligen är nödvändigt.
  10. Hmm många olika synpunkter på detta Får nog kolla upp lite närmare vad som rekomenderas.
  11. Ok, kanske värt att satsa på då. Tack för svaret!
  12. Kaptenbloja

    Epoxi?

    Hej, Är på g o köpa segelbåt. Leverantören erbjuder 3 lager epoxi slipning och bottenmålning. Vad exakt är epoxi behandlingen bra för på en ny båt? Förmodligen en dum fråga men ingen fråga är ju dum som det heter
  13. Hade en handburen VHF med till gotland förra sommeren. För att kunna lyssna på väder rapporterna och om nåt skulle hända. Mottagnings räckvidden är bra när man lyssnar från kustradion och hade aldrig nåt större problem att höra rapporterna. Hur sändnings räckvidden är vet jag inte då jag inte har den registrerad och då inte vill använda den till att sända med.
  14. CA 0,44 L/NM @ 6,7 Kn (marchfart) 3 ton VP2003
×
×
  • Skapa nytt...