Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Axelman73

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Axelman73

  • Placering
    Fänrik
  1. OK. Vad innebär en grov kabel som duger för 8-10 ampere? 0,5 mm eller 10 mm?
  2. Har nu kollat på två olika bildammsugare, den ena drar 60 watt och den andra drar 90 watt. innebär det att 60 watt = 5 ampere och 90 watt = 7,5 ampere?
  3. Toppen. Stort tack. Blir en vända ner till båten i kväll för att kolla detta. Glömde skriva att tryckloggen har en lampa ;-) Funderar längre fram att sätta in dessa förbrukare, några riktlinjer för dessa också? Radio (ingen aning vilken stort än) Elkontakt (cigarettuttag) för ex. dammsugare, ingen aning av sort än)
  4. Tänkte se över min säkringspanel för att se att jag har rätt ampere på respektive säkring. Någon som kan berätta vad följande förbrukare bör ha för säkring. Beror säkert på fabrikat m.m men det är mest gamla grejor och har inga uppgifter på detta från tidigare båtägare. Bensinmätare (elektrisk givare i fasttank) Trycklogg (elektrisk) Lanternor (4 st) Rufflampa (1 st) Vindrutetorkare ( 1 st) Vad jag kan se är alla förbrukarna kopplade till en säkring.
  5. Något sent med det är väl en Finnspeed 555 Cabin, har en själv.
  6. Har fått problem med min Garmin 178, som stänger av sig själv. Kommer inget felmeddelande utan startar upp som den ska, hittar satellit och position för att sedan bara slockna. Kan starta om den igen direkt, men den slocknar igen efter ett tag. Har kollat klappkontakt men det verkar inte vara det. Har ingen VHF som kan störa heller. Några tips? Senast ändrad av Axelman73 | 26 april 2009 | 01:09 Senast ändrad av Axelman73 | 26 april 2009 | 01:11
  7. Kan man byta en propeller i vatten eller måste man ta upp båten/motorn?
  8. Toppen. Hade dock hoppats på någon lite närmare Hemmesta. Blir långt att åka med obromsad trailer från Sollenkroka ;-) Ligger den annars precis vid hamnen där?
  9. Hej, någon som kan tipsa om öppna ramper utan bom där man kan lägga i och ta upp båt på trailer runt Värmdö-trakten.
  10. Hej, inga, har precis köpt båten/motorn och den går som en klocka. Men förra ägaren hade ingen handbok och det kan ju alltid vara bra att ha ;-)
  11. Attans, får bli nytt batteri, vill ju inte hamna i sjönöd...
  12. Tack Gunnar, jo, jag fyllde på vatten, då är nog förklaringen att det var för mycket... är det bara att låta det rinna ut under laddningen eller vad gör man?
  13. Hmm, när jag laddar ett batteri med laddare så rinner det ut vätska (syra?) från de små hålen vid cellerna, eller vad de nu kallas...är det ok?
×
×
  • Skapa nytt...