Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

matjo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om matjo

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hörde en story om en som hade två tävlingssegelbåtar som hette STAR och KÖL- Bra namn på båda. När de låg i hamn belv det STARKÖL på båda akterspeglarna:-)
  2. Vi köpte en TM-800 i somras med en md21b i (kolla min sjöbod för bilder). Man marschar runt 7 knop men kan få upp den i ca 9.5 knop men då drar den mycket mer diesel. Har kollat förbrukningen mellan tankningarna och vi ligger på runt 0.7 liter/M. Hade tidigare en daycruiser så i början var det lite jobbigt att marsscha fram i 7 knop men eftersom båten är större och barnen kan leka, läsa mm under gång på ett helt annat sätt så är det faktiskt mycket skönare att glida fram och njuta av naturen. Naturligtvis skulle jag gärna sett att det var en md32 eller TAMD 40 i båten men priset ökar ju då. För 200 000 kr så tror jag du ska titta på Nimbus 26 (eller möjligtvis Nimbus 800 om man som vi vill slippa akterruff och trång sittbrunn). Det finns också fina snipor som Carat 7500 m fl som går betydligt snabbare än 5-6 knop men de är ganska åtråvärda. Lycka till!
  3. Hej Har precis köpt en mio 268 navigator till bilen. Funkar utmärkt men nu undrar jag om man även kan använda den i båten. Någon som vet? Har sett att det finns ganska många kunniga inom detta område på MG. Mats
×
×
  • Skapa nytt...