Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Mika66

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Mika66

  • Placering
    Fänrik

Mina båtar

  • Båtens namn
    Ryds 535 DL
  1. Kör själv Oxalsyra varje höst när jag tagit upp båten. Köpte en burk på färghandeln för 90:-. Blandar det själv och det gör underverk. Har oftast en brun hummusfärgad rand där under vattenytan som inte går bort med rengörning, men med oxalsyra är det vitt morgonen därpå. Går även utmärkt att använda på vita utemöbler.
  2. Tack för hjälpen allihopa, och speciellt du lods. Trodde jag gjort allt men hade glömt att slå om Tmp/Spd port på NMEA. Nu funkar det.
  3. Fick precis en ny beskrivning från Lowrance om hur allt ska stå och hur man ska koppla men det var inget nytt i den. Ska testa att kolla vad som kommer ut ur sladdarna. Får väl slicka på lite kablar i eftermiddag. Kan ju vara så att nån tråd är av i kabeln, även om det är en ny kabel.
  4. Den är aktiverad Kawa. Har gått igenom alla menyer i båda enheterna och allt verkar vara på som ska vara det. Säljes! Avklippt NDC-4 kabel!
  5. Testade gult mot gult och skärmen mot grönt, NADA! Som du säger, instruktionerna är lite tvetydliga när man läser dom.
  6. Årsmodell? Bytte båt till en mittpulpet men behöll min Mercury 50Hp 4 takt. Reglaget blev över så jag gav bort det till Propellerservice i Borlänge som satt på motorn på den nya båten. Ring o kolla med dom ifall den passar.
  7. Testat gul mot gul och svart mot grön, funkar inte. För att komma åt skärmen måste man klippa kabeln före inplastade motståndet i NDC-4 kabeln. Ska testa det efter jobbet imorgon. Återkommer med resultatet.
  8. Har NMEA 0183, har kabeln från GPSen och kopplat den mot VHfen på alla möjliga vis men lyckas inte få till den. Såg precis på nåt inlägg att det sitter nåt motstånd inplastat i kabeln, ska testa med att klippa kabeln innan motståndet så får vi se.
  9. Ska koppla ihop en Lowrance Elite 5 DSI med en Lowrance LVR-880. Har NDC-4 kabeln men får det inte att fungera. Söker man på nätet hittar man lite olika förslag på kopplingar. Jag har testat det mesta utan resultat. Nån som har kopplat upp nåt liknande och har nåt tips?
  10. Har själv importerat lite elektronik från USA till båten. Många butiker over there vet hur dom ska skicka grejerna för att man ska slippa skatt och moms, man kan be dom packa om sakerna i lådan och be dom skriva gift istället för elektronik. På det sättet ser sakerna ut att ligga huller om buller i kartongen och ser inte ut som nåt färdigpackat. Själva lodet/gpsen var det bara att koppla in och köra. Fick ställa om till meter och Celsius.
  11. Mika66

    Trollingbåt?

    Funderar på att köpa en ny trollingbåt. Nån som har erfarenhet av Rocad båtarna, Funderar på en 606 WA eller en 706 WA
  12. Sorry, såg det inte första gången, Tack för hjälpen Laand, tror du hittade min båt.
  13. Jo, måste nog göra det eftersom även jag snott tråden från första början, vi får väl träffas på en kobbe nånstans....
  14. Hmmm liknar min fast rutorna fram är mindre tror jag, men det varkar vara samma modell på resten, vet du vad det är för modell?
  15. Håller helt med i detta, även jag har sagt upp mina prenumerationer på fisketidningarna. Hittade gamla urklipp som jag sparat från Borlänge Tidning, från nån gång i början av 80-talet, Arne Broman som skrivit dom, handlar om vanligt Svenssonfiske, roligt o läsa då det mesta han skriver handlar om vatten här hemma i Sverige och med prylar man har råd med, tror till och med att det stog nåt om att använda muttrar vid bottenmete, det ni, inga dyra sänken där inte.
×
×
  • Skapa nytt...