Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Roslagen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Roslagen

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har en 6,6 m RIB och ankrar ofta i vikar på svaj. Har sett RIB med ankaret genom stäven och stålskydd så att ankaret inte slår mot skrovet. Är det någon som vet var man kan köpa detta. Båten är på Mallorca men där har jag inte hittat någon.
  2. hEJ, HAR HAFT EN 97 ETT PAR ÅR MED 5.7 OCH ALFA ONE. Det funkade fint och den toppade 37 knop. Den gick ganska stötigt i sjön men hade fin planering för familjen. Jag minns att det inte fanns kök och jag slet ett tag för att installera det. Orginal kapellet tar en evighet att sätta upp. Det är den enda USA båt jag haft och jämfört med den Nimbus Epoca som jag nu har är inte finishen och material så imponerande men det funkar.
  3. Hej Om du specificerar typ av båt så får du kanske bättre råd. Generellt ät det billigt att köpa en begagnad känd kvalitetsbåt. Bra monterade detaljer i rostfritt sitter kvar efter 20 år vilket inte dåligt monterade plast saker gör har jag fått erfara. Min ganska nyköpta 18 år gamla Nimbus 26DC skramlar inget på och allt funkar. Den kostade 2/3 av en ny DC i mellanskiktet som jag hade innan. Den var svårsåld och därmed dyr, många sunkiga detaljer och allmänt snabbt åldrande. På min Ryds 405 från 94 har alla handtag gått sönder pga. dåligt åldrande plast. Vad gäller Uttern har jag läst att deras 5.5 m skrov visat sig ha tendens att snedskära i kraftig medsjö och ett flera båtar har vattenfyllts. Kanske inte så bra...
  4. Hej Jag äger en Nimbus 26 Epoca och har en 315 HK 5.7 l Indmar på VP290 drev och den drar 1.4 l per dist. på marschfart, ca 25 knop (Max drygt 40). Grannen har en VP Diesel Kad 42 som drar 1 lit per dist. toppar 34 knop. Lasse
  5. Jag söker en styrpulpet/walkaround som mycket bra sjöbåt, djup V-botten och är runt 5.5 - 6.5 m. Ska användas utomskärs men i OK väder på semestern. Har du tips?
×
×
  • Skapa nytt...