Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

solviken

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om solviken

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej först av allt så är jag bara anställd att köra föreningens truck,och 99% av alla båtar jag hanterar så fixar ägarna allt själva. Jag vet att det kommer många nya regler ang färg och jag är inte motståndare till detta.Bara dessa regler funkar i praktiken det är en sak att sitta och bestämma regler vid ett skrivbord i Stockholm,och en annan i verkligheten.
  2. Hej samma tjöt om färg som förra året vid den här tiden,jag jobbar som truckförare i en båthamn på västkusten och hanterar era båtar när ni skall i havet.. I min hamn finns det två olika sätt att måla. NR 1 Riktig sjöfartsfärg målar vartannat år spolar av båten försiktigt,gror ingen skit på båten, inget som bromsar hela sommaren. NR 2 Miljöfärg målar varje år,spolar nästan bort all färg vid upptag,skrapar och slipar innan målning på land så hela asfalten är täckt med färg,får ta upp båten en gång mitt i sommaren för att båten inte går framåt. Enligt min åsikt har nr 1 minst påverkan på miljön,(ha en fin båtsommar och var snälla mot varandra i hammnarna och ha semester och använd era båtar)
  3. Hej det går lika bra att montera en plastgivare genom skrovet som en i brons,du måste ha en träkloss på utsidan så givaren kommer rakt.Det blir nog svårt att sätta en givare på din akterspegel pga lutningen.
  4. Hej skall hela överbygget lackas,eller bara halkskyddet?.Har lackat hela däcket på min båt med hempels färg kan verkligen rekomenderas.Jag sprutade på min färg blev kanon bra.
  5. Kolla om kompessionsmätaren verkligen visar rätt.Verkar konstigt med så hög komp,hur gammal är motorn?.
  6. Hej jag har lackat om min segelbåt nu i augusti både däck och skrovsidorna,jag har använt hempels 2k poly best,har målat däcket vitt,skrovet vitt med mörk blåa ränder,resultatet blev kanon bra vi använde en luft spruta.
  7. I första hand skall den användas till ombordstigning,ev blir det en genaker i framtiden.
  8. solviken

    Peke längd?

    Hej håller på att renovera min segelbåt(har precis blivit omlackad blev kanon bra).Men åter till ämnet, skall beställa nya pulpitar av en kille och en peke men jag vet inte hur lång peken bör va?.Kollade lite med tumstocken och kom fram till ungefär ca 25cm framför båten, detta verkar lite kort jämfört med dom som är i båttillbehörskatalogerna.
  9. Hej köp stöttor istället för vagga,lättare att hantera och lätta att stuva ihop när dom inte används
  10. Renovera det fins duktiga mekare som fixar detta,skulle tänka mig att det räcker med fem-tio tusen så har du en motor som går i många år framåt,så sparar du en hel hög med pengar som du kan ha till annat.
  11. solviken

    Esquire

    Hej är det inte någon här på västkusten som har eller har haft en esquire segelbåt,ritad av Jörgen walin i stockholm.Det står jw29 i seglet.
  12. Satsa på bockar,tyresöbocken är ok men rören rostar tyvärr ganska fort.Lättare att hantera bockar jämfört med en vagga,plus att det går lättare att få båten på plats.Tar liten plats när dom inte används.
  13. Satsa på stöttor enkelt o bra,tar lite plats när dom inte används kan förvaras inomhus.Enklare för hamnpersonalen att få båten på plats.(Jobbar som truckförare i en hamn på västkusten)
  14. Detta har jag också frågat mig ,varför seglar dom inte?.Kan dom inte,orkar inte,har för bråttom.hyrt båten.Min segel båt står på land den blir inte klar förän nästa år så jag är verkligen sugen på att segla,så ser man dom här fina båtarna ute på havet med motorn igång och seglen inrullade.
  15. solviken

    Plast

    Hej jag har haft en fiskejulle av ek som blev plastad för femtonårsen.Detta var kanon bra,inga problem med försäkringen heller,på västkusten.
×
×
  • Skapa nytt...