Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Kjove

Företag
  • Innehålls Antal

    193
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Kjove

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Nej supporten hos Garmin Sverige är tydligen lika med nada. Ringde och bad om hjälp och dom kunde inte göra någonting där utan sa att ag får skicka den till Holland. :/ Tänk då om det visar sig att det bara är att trycka på ett par knappar och det hela är bra. Hur f..n kan ett seriöst märke ha så dålig service?! Det är ju rent beklämmande. Jag mailade till Ram antenn i Göteborg och frågade om dom kunde hjälpa mig, och dom grejar inte längre med Garmin, men dom kunde ändå tänka sig att byta in skiten mot en motsvarande Raymarine plotter.. ? Så då skulle dom tydligen kunna laga den ändå. Är det ingen som vet någon annan sådanhär elekronik-nisse som är kunnig på sådant här och kan åta sig att fixa detta?
  2. Jo jag ser dessa meddelanden, och de kort jag provat har varit från andra plottrar. Dels ett jag köpte på tradera vilket säkert var kopia, och ett jag lånade som jag inte tror var kopia.Och idag på väg hem från Mariestad mot Lidköping tappade den satelitmotagning hela tiden. Kanske är lika bra att lämna in den.
  3. Ja det är väl klart att detta med färjen ännu en gång måste hänga med. Annars vill jag tillägga att överlag annas så har det fungerat rätt bra. Mariestad t.ex hade löst detta överförväntan, och även i Sjötorp. Och visst kunde jag har dragit bajsslangen över denna Bayliner, gärna rakt över kapellet. Nä men alltså, lite hänsyn o så vidare skadar kanske inte. Man kunde ju hoppas att denna äkta hälft som valde att ställa sin hustru som ett fån läste detta men troligen inte. Men kanske någon annan som inte tänkt på att det är fler som vill till läser och tänker till att samarbete är trevligare för alla.
  4. Kjove

    Garmin 4008

    Hej. Jag har en Garmin 4008 som satt i båten då vi köpte den med kort i från östkusten då vi köpte den i Åkersberga. Jag testade dessvärre aldrig denna då vi provkörde båten och då vi fick den levererad till Lidköping med lastbil visar det sig att displayen är helt grå men visar färdväg som en linje och fart mm. Trodde detta berodde på kortet men har nu testat med aktuellt kort och displayen är fortfarande grå. Är det någon som vet vad problemet kan vara och vad skall man göra?
  5. Hej allihoppa! Vi tllbringar vårt båtliv i Vänern, och har förberett vår båt för tömning i land vilket jag tycker är en ypperlig idé, oavsett om naturen skräpas ner på andra sätt. En början är en början. Och vem f..n vill bada i bajs? Men har nu upptäckt ett nytt problem som kan störa en till vansinne! Ja först då plassering av tömningstation. I Spiken har man valt att sätta den i samband med sjötappen som i sig har den mest korkade plasseringen mitt i hamninloppet som kan skappa fullständigt kaos. Alltså denna går ej att bruka. Sedan har vi då Hörvikens Marina som har tänkt till och lagt denna på nocken på sin brygga vid Gästbrygga/Sjömack med en tväsrliggande brygga, mycket lätt att lägga till. Men! VAd händer då?! Jo här lägger man då till för att typ handla eller vissa andra saker för det är perfekt att göra detta, och så ställer man frugan på bryggan att låtsas fylla vatten under tiden. :/ Hallå eller vadå ego eller.... Detta hände mig senast jag skulle lämna denna fantastiska plats, då en äldre Bayliner 2650 med fet svart rand på sidan lät sin blonda fru stå där och se korkad ut. Skäms !!!
  6. Kjove

    Windy 9800

    Hej. Jag har skapat en facebook grupp för oss som har Windy 9800. Tänkte det kunde vara kul att byta lite ideér och bilder runt våra båtar. Gå gärna in och dela något där. https://www.facebook.com/www.windy9800.se?fref=ts
  7. Kjove

    Windy 9800

    https://www.facebook.com/www.windy9800.se
  8. Tack för svar. Känns som röken har skingrats lite. Om jag förstått det hela rätt så är telias dongel 4g försedd med anslutning för extern antenn och det skulle räcka att montera antenn uppe på targabåge med 3 meter kabel till dongel och en 5meter lång usb kabel ner till TP-Link MR3040? Har jag fattat rätt?
  9. Kjove

    Internet i båten.

    Hej. Vi har nu tillbringat sommaren i båten som vi har i Vänern och rör oss mest runt Lidköping Kållandsö. Uppkopplingen när är nästintill obefintlig. Vi har Telenor på våra privattelefoner som fungerar emellanåt. Men min firmatelefon som är tre är fullständigt meningslös att ens försöka använda där. Nu undrar jag om någon känner till om det finns något mobilt modem med extern antenn med trådlöst wifi och kontantkort i som man skulle kunna tanka bara under sommaren. Håller även på att undersöka vilken typ av TV-antenn man skall ha och dekoder med kortläsare som drivs på 12volt och inte är bundet till boxer eller via-satt mm. Vill kunna använda mitt tele2-kort hemmifrån.
  10. Vi köpte våran nu i sommar och har två stycken 5,7 gs från 96 och 290 singel. Har snittat 2,72l per distans blandad körning. Uträknat på 122 distans mestadels i 26knop. En fantastisk båt.
  11. Tack, det förstår jag nog. Men sitter hemma i soffan nu. :/
  12. Som någon skrev tidigare måste röret vara vatten fyllt för att det skall kyla. Om du har en båt med axel som gör en fart högre än 14-15 knop bör du ha vattenspolning från motorns kylsystem då risken finns att röret töms på vatten när du kör. Sedan har jag erfarenheter av att axelröret ofta sitter snett i gamla Nimbus 26, och det kan vara svårt att rikta i axel/motor. Vissa jag grejat med har varit så illa att axeln tar i röret, och det kan ju göra att det blir varmt. Låssa slangen och kålla så det är lika avstånd runt om axeln. Men inte i sjön.
  13. Om toppen läcker vatten kan man få detta fenomen. Vid fullfart trycker compet undan vattnet och den tänder på båda. Om du tar ur tändstiften och lyser med en liten lampa in i hålen kan man se om kolvtoppen är renare än den andra. Kolvtoppen blir renspolad av vattnet.
  14. Hej. Är det någon som bytt sin bränslegivare i Windy 9800 som vet hur lång den skall vara?
  15. Aja. Nu är det ju så att jag har inte kort för älven annars hade jag ju så klart mätt själv. Men den där Navionics appen var ju ett bra tips. Tack för den.
×
×
  • Skapa nytt...