Jump to content
Thursday 29 September 2022

eembretsen

Medlemmar
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About eembretsen

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. eembretsen

  Rocco 24

  Min far är en ägare till en Rocco 24, I mina ögon en bra båt, skär vattnet helt perfekt!
 2. vad är det för teknik som krävs för att laga en cykelpunktering? Jag är säker på att de flesta kvinnorna skulle klara av att laga en cykelpunktering om de ville, det handlar bara om logiskt tänkande, som så mycket annat. Kvinnorna är väl smarta nog att leja bort skitgörat bara?
 3. En väldigt duktig kapellmakare i Gävle: http://www.xn--frbergstapetserarverkstad-zrc.se/
 4. Allt beror i slutändan på hur mycket du orkar hålla på. Jag startade min hemsida för ett år sedan, www.djuptvatten.com Till en början var ju allt jätteroligt och man uppdaterade hemsidan varje dag, sen tröttnar man. Har dock försökt hålla i att uppdatera så ofta som möjligt, minst en gång i veckan. För 50 dagar sedan lämnade vi Göteborg och sen dess har det funnits internet fler än en gång i veckan, så vi har väl uppdaterat hyfsat iallafall. Dock blir det ju jobbigt om du har facebook, instagram, youtube, hemsidan, att uppdatera hela tiden, jag menar, det är roligare att göra något i världen än att sitta bakom en skärm halva resan. Vi använder Wordpress, simpelt och enkelt. Det har det man behöver, det man saknar kodar man bara in så blir allt bra tillslut Ställ dig frågan, Vad vill jag ha ut med hemsidan? Ska den dra så många besökare som möjligt eller ska den bara vara för de närmaste? Är målet att få uppmärksamhet? Jag tänker såhär, för 3 år sedan när jag drömde om att segla iväg, vad kollade jag på då? Loggtexten kanske är intressant i nuet men när den är inaktuell så är det mindre intressant. Videor och bilder är mycket intressantare och gärna en karta över hur man har åkt, gärna över planerad rutt också så man har något att jämföra med, för slutresultatet skiljer sig ofta ganska mycket från planeringen. Bilder och video är dock ett problem har jag märkt. Visst är det kul att se på och hemma innanför husets väggar så går det ju snabbt att ladda upp en bild eller video, men när man ligger i en hamn är internet seeeeEEEEgt. För att bevara resan så bra som möjligt vill man ta högupplösta bilder, som sedan tar 30 min att ladda upp på hemsidan, Powerpoint känns i mina ögon lite tidigt 2000-tal, även om man kan få till det bra och snyggt även idag så har det nog blivit riktat mer till presentationer i skolvärlden eller arbetsmiljö. Gör inte mer än du orkar, se till att hela hemsidan är klar när du åker från sverige, allt ska funka för åtminstånde mitt tålamod tar slut ganska fort när det går segt. /Erik, djuptvatten.com
 5. Såååå, ingen som har åkt i kanalen och har erfarenheten..?
 6. Har redan åkt ner till Amsterdam, känns orimligt att flyga hem för att ta ett certifikat.
 7. Ska, inom en snar framtid åka ner genom de franska kanalerna, men har inget kanalintyg. Vet om att det är krav på att man ska ha ett för att få åka där, men har hört att de inte brukar kolla upp det så noga... Ni som har åkt där, blev ni kollade? Vilket år var det ni åkte där? /djuptvatten.com
 8. Hej har renoverat en vega under 1 år inför jordenrunt segling. Åkte från Göteborg och är i Danmark nu, djuptvatten.com är min hemsida! Du kan maila mig med frågetecken på erik.djuptvatten.com Mvh Erik Kapten på DragonSlayer Albinvega nr 888
 9. På lördag den 22/8-2014 lämnar jag Göteborg i Albin Vega! Är ni intresserade av att följa oss, ta en titt på hemsidan, följ oss på Facebook / Instagram Planerat i 3 år, köpte båten för 1 år sedan, åker om 5 dagar. Hemsida: http://djuptvatten.com På Facebook och Instagram heter vi djuptvatten.
 10. eembretsen

  Ais

  Ska köpa mig en AIS, har läst på lite men har en simpel fråga som jag inte får något vettigt svar på. Hur gör någon från land för att kunna se exakt vart jag är om jag t.ex. Mitt på atlanten?
 11. Ska långfärdssegla. Gasoltuberna i Sverige har inte samma koppling som i resten av världen. Men det måste väl finnas någon övergång mellan tuben och påfyllningen ?? Gasoltuberna är av modell 2012.
 12. Stay Afloat. https://www.youtube.com/watch?v=888wQhRcmjQ Finns att köpa på jula.
 13. Köp inge "kinamotor" iallafall. Mercury, Yamaha, Jonson, Evinrude och Mariner är väl de stora tillverkarna. Satsa på en motor som är av kvalité och som det finns reservdelar till. Speciellt om du inte kan meka med den själv. I mina ögon är en 30 hästars kanske i klenaste laget. En 40 hästars motsvarar kanske dina 36 år gamla 50 hästars. Lättast att hitta någon butik/privatperson att köpa ifrån är ju helt klart blocket.
 14. Haha! okej, då är det jag som är ute och cyklar! Uppenbarligen verkar den vara i aluminium. Problemet borde alltså komma ifrån att den tidigare ägaren inte hade kört motorn på ett år. Och därmet borde problemet vara löst nu när jag tömt bensinen. Tack för svaren!
 15. Tack för svar. Har tömt tanken och bytt ut bensins slangarna och bränslefilter. När jag tankar har jag i Bensin, 95. Men det är alltså bättre med 98 oktan? Jag har även i blyersättningsmedel i tanken. Förgasaren är inte gjord av aluminium utan gjutjärn. nästan alla munstycken i förgasaren var igensatta av liknande sörja, vilket kan avslöja varför motorn inte har gått som den ska. Skruvar och munstycken i förgasaren är gjorda av mässing. Men det är alltså vatten i bensinen som är problemet? (Hur fan har det kommit dit??)
×
×
 • Create New...